Nemzetközi foci

Sarri elmondta: nehéz motiválni a játékosokat a Vidi ellen

Nincs semmi tétje számukra a találkozónak.

– Kemény mérkőzés lesz, nehéz motiválni a játékosokat, hisz nincs semmi tétje számunkra a Vidi elleni csütörtöki Európa Liga-találkozónak – mondta Maurizio Sarri, az angol Chelsea olasz trénere budapesti sajtótájékoztatóján. A Vidi kezdőcsapatáról itt írtunk.

Sarri emlékeztetett arra, hogy októberben is rendkívül nehéz meccsen győzték le a fehérváriakat, mert a magyarok kiválóan és intenzíven védekeztek. Úgy vélekedett, hogy ezúttal merőben más összecsapást láthatnak majd a nézők, mivel a Vidinek a továbbjutáshoz nyernie kell.

Kérdésre elmondta, hogy a kezdőcsapat még nem állt össze a fejében. Jelezte, hogy az elmúlt hat napban három tétmeccset játszók, vagyis Kepa Arrizabalaga, Antonio Rüdiger, César Azpilicueta, NíGolo Kanté, Eden Hazard biztosan pihenőt kapnak, mint ahogy három sérültjük – Mateo Kovacic, Gary Cahill, Victor Moses – sem játszik, rajtuk kívül mindenki más a rendelkezésére áll.

Az együttes angol válogatott középpályása, Ruben Loftus-Cheek szintén rendkívül nehéz találkozóra számít. Megjegyezte, hogy a Chelsea mindig mindenhol győzni akar, és ezt a mentalitást kell képviselniük csütörtökön is. Közölte, hogy edzőjük gyakran változtat a kezdőcsapat összeállításán, ezért vélhetően olyan játékosok is pályára léphetnek, akik eddig kevés lehetőséget kaptak.

A Vidi–Chelsea mérkőzés csütörtökön 18.55-kor kezdődik a Groupama Arénában, a meccsre minden belépőjegy elővételben elkelt. A teltházas találkozót a macedón Aleksandar Stavrev vezeti.

Az L jelű csoportot a Chelsea vezeti 15 ponttal és már továbbjutott. A másik továbbjutó helyért a hat-hat pontos fehérorosz BATE Boriszov és a Vidi, valamint a három ponttal álló görög PAOK Szaloniki küzd. A Vidi abban az esetben juthat tovább a csoportból és kerülhet az egyenes kieséses szakaszba, ha több pontot szerez, mint a jelenleg második fehérorosz BATE Boriszov a görög PAOK vendégeként. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar bajnok bravúrgyőzelemmel is kiesik, ha a fehéroroszok győznek Szalonikiben.

A csoportkörből magyar csapat még sohasem jutott tovább sem az Európa Ligában, sem a Bajnokok Ligájában. Legutóbb 15 évvel ezelőtt, a 2003–2004-es szezonban élte meg a tavaszt az európai kupaporondon a Debreceni VSC, akkor még az EL elődjében, az UEFA Kupában.

Címlapkép: AFP/Ben STANSALL

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik