Nemzetközi foci

Stieber Zoltánt az MLS újonca viheti

A D.C. United nem minősítette védettnek a magyar szélsőt.

A Jenkifoci legfrissebb posztjából kiderül, hogy Stieber Zoltán is megszerezhető játékos lesz a Cincinnati számára a magyar idő szerint holnap este 20 órától kezdődő bővítési drafton. Ha már magyar játékosok: Guzmics Richárd visszatérhet Európába, Baráth Botond pedig légiósnak állhat

A bővítései draft lényege

Az MLS bővítési draftján a bajnokság jövő évi újonca, az FC Cincinnati válogathat a bajnokság jelenlegi csapatainak játékosai közül, hogy velük megerősítse a keretét. A Cincy öt futballistát választhat ki, de csak azon labdarúgók közül, akiket nem minősít „védettnek” a saját MLS-csapata. Egy klub összesen tizenegy játékost minősíthet védettnek.

Mi a helyzet a több MLS-magyarral?

A D.C. United védettségi listáján nem kapott helyet Stieber Zoltán, így akár ő is kiköthet holnap a Cincy-nél. Ami a többi magyart illeti: Nikolics Nemanját „megvédte” a Chiago, Sallói Dániel és Németh Krisztián együttese, a Sporting Kansas City viszont idén mentesül a bővítési draft kötelzettségei alól.

Egy listán Stieber, Lamah és Pedroso

Stieber Zoltán mellett olyan futballisták lesznek elérhetőek a Cincy számára, mint a két korábbi Fradi-játékos, Roland Lamah és Marquinhos Pedroso (egyaránt FC Dallas), a Costa Rica-i válogatott Marco Urena, az iráni válogatott Steven Beitashour, az egykori BL-győztes Ashley Cole (LA Galaxy), a montreali Matteo Mancosu, a tavalyelőtti gólpassz-király Sacha Kljestan (Orlando City), a bosnyák válogatott Haris Medunjanin (Philadelphia), vagy épp a 2015-ös MLS-bajnok Liam Ridgewell (Portland Timbers).

Stieber Zoltán nincs ott a védett játékosok között – fotó: Patrick McDermott/Getty Images

címlapkép: Patrick McDermott/Getty Images

Olvasói sztorik