Nemzetközi foci

Még sosem kapott ki a Vidi a Chelsea elleni EL-meccs bírójával

A macedón Sztavrev fújja a sípot.

Macedón játékvezetői csapat dirigálja a Mol Vidi FC Chelsea elleni EL-meccsét – tudatta a székesfehérváriak honlapja. Alekszandar Sztavrev fújta 2015-ben a Vidi–BATE 1-1-et, 2011-ben a Vidi – Sturm Graz 3-2-t és 2012-ben a BATE–Bayern 3-1-et is.

Visszatérhet Európába a magyar válogatott védő: mutatjuk, melyik klub hívja.

A MolVidi.hu megjegyzi: a 41 esztendős játékvezető az idei EL-csoportkörben eddig kettő, a selejtezők során további három összecsapást dirigált, összességében viszont csak az Európa Liga főtábláján 30-nál jár, de a Bajnokok Ligája sem ismeretlen terep számára, hiszen a csoportkörben hatszor dolgozott, többek között a Camp Nouban és a 2012-es BATE–Bayern 3-1 során is.

Sztavrev Sóstón is megfordult már, hiszen 2015-ben ő működött közre azon az összecsapáson is, amikor a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a BATE-vel 1-1-es döntetlent játszott a magyar klub, míg korábban, 2011-ben a Sturm Graz-ot 3-2-re győzte le az ő játékvezetése mellett, első BL-sikerét szerezve ezzel.

A magyar csapatok közül a DVSC ismerheti még, 2010-ben a DVSC – Metaliszt Harkov EL-csoportkörös találkozót fújta (0-5), a 2008-as U19-es Eb-n pedig a Spanyolország–Magyarország 0-1-et. Utóbbin jelenlegi Vidi-labdarúgó nem lépett pályára, de Chelsea-játékos igen: César Azpilicueta végigjátszotta a mérkőzést.

A Chelsea elleni sorsdöntő Európa Liga-csoportmeccset csütörtökön rendezik 18.55-ös kezdéssel.

Kiemelt kép: Jonas Güttler/dpa/AFP

Olvasói sztorik