Nemzetközi foci

A City magához láncolta Phil Fodent – hivatalos

A fiatal angol 2024-ig írt alá.

Frissítés

Időközben a Manchester City hivatalos oldalán erősítette meg, hogy Phil Foden 2024 nyaráig kötelezte el magát a  klubnál. A klub honlapjának hétfői bejelentése szerint a most 18 éves középpályás nyolcéves kora óta a Citynél nevelkedik, a felnőttek között tavaly novemberben mutatkozott be.

Egy hónappal korábban az angol válogatott az ő döntőbeli két góljával nyerte meg az U17-es világbajnokságot, amelyen a torna legjobb játékosának választották. A City első csapatában eddig 23 alkalommal szerepelt, a Bajnokok Ligája történetének ő a legfiatalabb angol játékosa, aki kezdőként lépett pályára.

Előzmények

Egybehangzó szigetországi sajtóhírek szerint hatalmas bejelentésre készül a Manchester City. A Sky Sports úgy értesült, hogy Phil Foden nagyon közel áll ahhoz, hogy új szerződést írjon alá a klubnál, a bejelentésre akár 24 órán belül sor kerülhet. Eközben a focivilág ezen pörög: Ronaldo és Messi újra egy ligában? 

Lapinformációk szerint a 18 éves angol középpályás újabb hat évre  kötelezheti el magát a Citynél; a fiatal futballista jelenlegi kontraktusa 2020 nyaráig él a manchesterieknél. Korábban már a Dortmund és a Juventus élénk érdeklődéséről is lehetett hallani vele kapcsolatban.

Phil Fodenhez ragaszkodik a Manchester City – fotó: Stu Forster/Getty Images

címlapkép: VI Images via Getty Images

Olvasói sztorik