Nemzetközi foci

A sereghajtó ellen szenvedett meg a három pontért a Real Madrid

A Huesca nem adta magát könnyen, de Bale pazar lökete eldöntötte a meccset.

A sereghajtó, nyerni legutóbb az első fordulóban tudó Huesca vendége volt a Real Madrid a spanyol LaLiga 15. fordulójában.

Toronymagas esélyeshez méltón kezdett a Real: a nyolcadik percben Bale nagyszerű kapáslövésével vezetést is szerzett – itt mutattuk meg a védhetetlen löketet. Nem sokkal később ismét Bale tüzelt, a hazaiak kapusa óriási bravúrral védett – előtte viszont a Huesca veszélyeztetett, Courtois is nagyot tornázott a madridi kapuban.

Bár nagy elánnal kezdte a meccset a Real, ez további helyzetekben alig-alig mutatkozott meg: a statisztikák szerint kétszer lőtt kapura az első félidőben, ami negatív rekord az együttes most futó szezonját tekintve.

Melero egyenlíthetett volna a második félidő elején, de közeli fejese mellé ment. Courtois védett ismét, majd Bale tesztelte az ellenfél kapusát, itt szintén a portás állta útját a labdának. Megizzadt a három pontért a királyi gárda, de Cucho ziccere után eldőlt, hogy az egy lőtt gól elégnek bizonyul: Bale találata döntött, így a Real 26 pontjával visszalépett a negyedik helyre a tabellán.

Kiemelt kép: Ander Gillenea/AFP

Olvasói sztorik