Nemzetközi foci

A River nyerte a Libertadores-döntőt

Hiába szerzett vezetést a „vendég” Boca, végül a „hazaiak” hosszabbításban fordítottak.

Vasárnap este végre lejátszották a Copa Libertadores-döntő visszavágóját – a River Plate a madridi Santiago Bernabéuban fogadta ősi riválisát, a Boca Juniorst többek között Lionel Messi szeme láttára.

A 2-2-ről folytatódó találkozón a pályaválasztó River dominált, de Pablo Pérez helyzeténél a „vendégek” jártak közelebb a gólhoz. Pérez ismét lőtt, ezúttal kevésbé pontosan, majd a 44. percben megtört a jég – remek kontrát vezetett a Boca, melynek végén a négy védő üldözte Dario Benedetto megszerezte a vezetést (0-1).

A 68. percig bírta a Boca, ekkor azonban Lucas Pratto egy szépen kijátszott akció végén magabiztosan passzolt 12 méterről a kapuba – az 1-1 hosszabbítást vetített előre, ugyanis ebben a párharcban nincs idegenben lőtt több gólos szabály.

Alig kezdődött el a hosszabbítás, máris bajba került a Boca: a 92. percben Barrios a bíró orra előtt taposta meg becsúszó ellenfelét, amiért megkapta második sárga lapját: piros! A 109. percben góllá is érett a River fölénye: Juan Quintero elemi erővel zúdította a labdát a léc alá (2-1).

Előnyét nem adta a River, majd a 122. percben a kegyelemdöfést is bevitte Gonzalo Martínez révén, az üresen hagyott kapuba: 3-1-re nyert, így 5-3-as összesítéssel elhódította a serleget.

Kiemelt kép: Javier Soriano/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik