Nemzetközi foci

Fiatal tehetségek lehetnek a Solari-féle Real Madrid tengelye

Az AS szerint a Javi Sánchez, Fran García, Cristo, Fidalgo négyes lehet a „galaktikusok” jövője.

Santiago Solari kinevezése egyben új korszakot hozott el a Real Madridnál, ugyanis az utóbbi időben egyre több lehetőséget kapnak a Castillában nevelkedett fiatal játékosok. Az AS pedig össze is gyűjtötte azt a négy futballistát, akik a „galaktikusok” jövőjét jelenthetik.

Ilyen van? Videójáték miatt csúszhat a szupersztár visszatérése – klikk IDE!

Javi Sánchez

A magas középhátvéd már Julen Lopetegui idejében is pályára léphetett a „nagycsapatban” ám ott még csak a felkészülési időszakban. Az ifisták csapatkapitánya Solari alatt már a Melilla elleni első kupameccsen élesben is lehetőséget kapott. A keményen szerelő játékos egyébként még ott volt a Plzen elleni BL-meccsen és a Valladolid elleni bajnokin is, ráadásul őrületes gólt lőtt a visszavágón.

Fran García

Ő tűnik a legígéretesebb szélsőnek a madridiaknál. Olyanokhoz hasonlítható a játéka, mint Jordi Alba vagy a Valenciás José Luis Gayá. Az előző szezonban sérüléssel bajlódott, de idén már visszarázódott, ő adta a gólpasszt Isco második találatánál a Melilla-visszavágón.

Cristo

Azt mondják róla, kapu előtti cselekedetei Karim Benzemát idézik. A fiatal csatár tapasztalatszerzésként a Tenerifében játszott kölcsönben, ott öt gólt tudott szerezni, de a Real Madridnál is betalált már, így akár a francia csatár megbízható cseréje is lehet a jövőben.

Fidalgo

A középpálya ígérete lehet a 21 éves játékos, aki a Castillában betonbiztos alapemberré vált. A fentiekhez hasonlóan ő is a kupában debütált, meggyőző teljesítményt nyújtott Solari számára, így ha a „nagyok” éppenséggel kidőlnének, a tréner nyugodt szívvel tehetné őt a középpálya tengelyébe.

Címlapkép: OSCAR DEL POZO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik