Nemzetközi foci

Fegyveresek elől kell menekülnie a Messi-rajongó afgán fiúnak

Dedikált mezét sem tudta magával vinni.

Bizonyára sokan emlékeznek az ötéves afgán kisfiúra, Murtaza Ahmadira, aki kék zacskóból gyártott magának argentin Messi-mezt. A fotó két éve az egész interneten végigsöpört, a Barcelona klasszisa pedig dedikált mezt küldött a kisfiúnak, valamint 2016 végén egy barátságos mérkőzésen Katarban Messi a sráccal kézen fogva vonult ki a pályára.

Csakhogy a hírnév felkeltette a tálibok figyelmét is. A fiú anyja az AFP-nek azt mondta, hogy a helyi erős emberek hívogatták őket, hogy most már biztos rengeteg pénzük van, adják oda nekik. Ráadásul a család a síita hazarák közé tartozik, akik a szunnita tálibok örök célpontjainak számítanak. Ghazni térsége, ahol laknak, a kormány felügyelete alatt áll, de a radikális lázadók augusztusban és novemberben is komoly támadásokat intéztek ellene, többszázan meghaltak.

Micsoda blama: a Marseille hazazavarta Luka Modricot
Döbbenetes titkot árult el El Hadji Diouf.

Murtaza családjának is menekülnie kellett, az anya elmondása szerint lövéseket hallottak, és ezért kapkodva, az éjszaka közepén hagyták el az otthonukat, még a dedikált Messi-mezt sem tudták magukkal vinni. A család most Kabulban van, az AFP itt beszélt a fiúval. Hiányzik Messi – mondta a fiú, aki azt reméli, még találkoznak egyszer.

Amikor találkozunk, azt mondom majd neki, hogy szalaam, és megkérdezem, hogy van. Ő pedig azt fogja válaszolni, hogy köszönöm és vigyázz magadra, és aztán kifutok vele a pályára, ahol ő játszani fog, én pedig nézni őt.

– idézi a kisfiú szavait a 444.

Murtaza egy kabuli lakásban december 3-án:

NOORULLAH SHIRZADA / AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik