Nemzetközi foci

Az Inter sem tudta megállítani Ronaldóékat

A portugál klasszis ezúttal nem lőtt gólt, Mandzukic viszont igen, ami újabb győzelmet ért a Juventusnak.

Péntek este a Derby d’Italia, azaz a Juventus–Internazionale rangadó nyitotta az olasz Serie A 15. fordulóját – a még veretlen listavezető fogadta a 11 ponttal lemaradó harmadikat.

A hazaiaknál Dybala, Mandzukic és Cristiano Ronaldo rohamozta a kaput – utóbbi már a kezdő sípszó előtt elkápráztatta a közönséget ezzel a mozdulattal.

Handanovics védte Dybala lövését, ez volt az első nagyobb lehetőség. Gagliardini még közelebb járt a gólhoz, lövésénél a kapufa is Szczesnyvel volt – itt mutattuk meg a jelenetet. Perisic is ziccerben rontott, majd Chiellini fejesénél ismét az Inter kapusa remekelt – 0-0-lal mentek pihenőre a felek. CR az első félidőben is megcsillogtatta tudását: úgy megforgatta ellenfelét, hogy az kis híján beleszédült a cselekbe.

A 66. percben Cancelo a bal oldalon kapott labdát, az alapvonalról remekül tekert Mandzukic fejére, akinek gyakorlatilag a gólvonalról kellett a kapuba bólintania a labdát – 1-0 a Juventusnak.

Ezt az egy gólt nagyon megbecsülte a Juve: előnye kitartott a lefújásig, így 15. bajnokiján 14. győzelmét aratta, és 43 ponttal magabiztosan vezeti a bajnokságot a szombaton pályára lépő, 32 pontos Napoli előtt.

Kiemelt kép: Marco Bertorello/AFP

Olvasói sztorik