Nemzetközi foci

Gálázott a Real Madrid, sima továbbjutás a Spanyol Kupában

Miután a Real Madrid 4-0-ra elintézte az első mérkőzésen a harmadosztályú UD Melillát idegenben, így már csak formalitás maradt a visszavágó a Spanyol Kupa legjobb harminckét csapata között.

A királyi gárda kezdőcsapatában azonban bőven akadtak olyan játékosok, akik az előző hetekben kevesebb lehetőséget kaptak a bajnokikon és a Bajnokok Ligája-meccseken, és akik sajtóhírek szerint „hadban állnak” Santiago Solari vezetőedzővel – mint például Keylor Navas, Marco Asensio és Isco –, így nem vált unalmassá a második meccs sem, hiszen fűtötte őket a bizonyítási vágy.

Az első játékrészt végig uralta a Real Madrid, ám egészen a 33. percig tartotta magát a Melilla, ekkor azonban Asensio egyéni alakításából megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd hat perccel később már 3-0 állt az eredményjelzőn – Asensio kétszer, Javi Sánchez egyszer volt eredményes.

A második félidőben is folytatódott a fővárosi csapat parádéja, ekkor pedig már Isco is hozzátette a magáét, az elmúlt hetekben száműzött sztár két remek gólt lőtt, közben Vinicius Junior is betalált, így hatig meg sem állt a Real – a túloldalon pedig a Melilla tizenegyesből szerzett egy becsületgólt. Ide kattintva megnézheted a Real Madrid összes gólját.

Spanyol Kupa, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó

Real Madrid–Melilla (III.) 6-1 (3-0)
Továbbjutott: Real Madrid (összesítésben 10-1)

címlapfotó: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Olvasói sztorik