Nemzetközi foci

EL: Orbánnal a fedélzeten kapott ki a Leipzig, hétgólos meccsen nyert a Milan

Gulácsi Péter a kispadon ült Salzburgban, ráijesztett a Dudelange Gattusóékra, simázott az Arsenal. Európa Liga-eredmények.

Tizennégy összecsapást rendeztek az Európa Liga-csoportkör ötödik fordulójában csütörtök este 18 óra 55 perces kezdéssel, amikor is egy magyar csapatnak és két légiósunknak is szoríthattunk.

A Mol Vidi FC nagyon fontos mérkőzésen lépett pályára a fehérorosz BATE otthonában, ám az újabb bravúr elmaradt, Husztiék nem igazán jelentettek veszélyt a hazaiak kapujára, így 2-0-s vereség lett a vége. A Vidi így az utolsó körben, a Chelsea elleni találkozón harcolhatja ki a továbbjutást  ide kattintva megnézheted a BATE első gólját, itt pedig a másodikat is.

Ahogyan azt az EL-ben megszokhattuk, ezúttal sem Gulácsi Péter védte az RB Leipzig kapuját a Salzburg elleni találkozón, a magyar válogatott másik játékosa, Willi Orbán azonban végigjátszotta a kilencven percet. A lipcseiek 1-0-s vereségbe szaladtak bele Ausztriában. A Leipzig visszacsúszott a harmadik helyre, így az utolsó körben már csak úgy csípheti el a továbbjutást, ha a Salzburg idegenben megveri a Celticet, a lipcseiek pedig legyűrik a Rosenborgot.

Az F-csoportban óriási meglepetésre nagyon megszenvedett az AC Milan a luxemburgi Dudelange ellen, amely hiába került hátrányba, tíz perc alatt fordított és 2-1-re vezetett a 49. percben – hihetetlen, de élete gólját szerezte a Dudelange játékosa. A csoda azonban nem jött össze, Gennaro Gattuso vezetőedző csapata ha nehezen is, mint arra előzetesen számított, de hozta a papírformát.

Az Arsenal is győztesen utazhatott haza, igaz a londoniaknak a Milannal ellentétben meg sem kellett izzadniuk, miután fél óra alatt begyömöszöltek hármat és a félidőre háromgólos előnyre tettek szert.

Európa Liga, csoportkör, 5. forduló

Milan–F91 Dudelange 5-2 (1-1)
Anderlecht–Spartak Trnava 0-0
BATE–Mol Vidi FC 2-0 (1-0)
Real Betis–Olympiakosz Pireusz 1-0 (1-0)
Bordeaux–Slavia Praha 2-0 (0-0)
Fenerbahce–Dinamo Zagreb 0-0
FK Krasznodar–Akhisarspor 2-1 (0-1)
Bayer Leverkusen–Ludogorec Razgrad 1-1
Qarabag–Sporting CP 1-6 (1-3)
Rosenborg–Celtic 0-1 (0-1)
Salzburg–RB Leipzig 1-0
Vorszkla Poltava–Arsenal 0-3 (0-3)
Zenit–FC Köbenhavn 1-0 (0-0)
Zürich–AEK Larnaca 1-2 (0-1)
korábban játszották:
Asztana–Dinamo Kijev 0-1 (0-1)
Szpartak Moszkva–Rapid Wien 1-2 (1-0)

címlapfotó: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa/AFP

Olvasói sztorik