Nemzetközi foci

Az IFFHS-nél Courtois lett az év kapusa

A Real Madrid hálóőrét Lloris és Buffon követi a dobogón.

Thibaut Courtois-t, a Real Madrid nyáron igazolt kapusát választotta az év legjobb hálóőrének a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó IFFHS.

Érdekesség, hogy pár napja a kapust a Real-szurkolók egy csoportja a klub történetének egyik legrosszabb igazolásának nevezte.

Mint azt a szervezet közleményében írja: Jean-Marie Pfaff (1986) és Michel Preudhomme (1994) után Courtois a harmadik belga kapus, aki kiérdemelte ezt az elismerést – összességében 32. alkalommal választották meg a legjobb kapust.

Kiemelik, nem csak az IFFHS-től vehette át a legjobb kapusnak járó díjat: a nyári, oroszországi világbajnokságról is hasonló elismeréssel térhetett haza, ráadásul a belga válogatottat bronzéremhez segítette.

A szavazáson második lett a franciákkal világbajnokságot nyerő Hugo Lloris, míg a dobogóra még Gianluigi Buffon fért fel.

Az IFFHS naponta teszi közzé kategóriánkénti szavazása eredményét: Marozsán Dzsenifer lett 2018 legjobb női irányítója; a férfiaknál Luka Modric nyert; míg a legjobb női kapusnak Sarah Bouhaddit választották.

Kiemelt fotó: Benjamin Cremel és Jewel Samad/AFP

Olvasói sztorik