Nemzetközi foci

Elképesztő titokról lebbentette fel a fátylat Iniesta

A korábbi Barca-klasszis nyíltan beszélt depressziójáról.

Nyíltan beszélt depressziójáról a világ- és Európa-bajnok Andrés Iniesta, az FC Barcelona korábbi sztárja, aki még abban az időszakban küzdött a betegséggel, amikor a katalán sztárcsapatban futballozott. Japánban más problémája akadt a napokban: látni kell a megdöbbentő felvételeket!

A 34 éves játékos a La Sexta spanyol televíziónak adott interjúban felidézte, hogy 2009-ben, a Bajnokok Ligája, a spanyol bajnokság és a Király Kupa megnyerése után kezdődött számára a problémás időszak – írja az MTI.

Elkezdtem rosszul érezni magam, valahogy mindig furcsa érzésem volt, és nem találtam rá magyarázatot

– mondta Iniesta, aki idén májusban igazolt a japán élvonalban szereplő Vissel Kobe együtteséhez.

A négyszeres BL-győztes középpályás hozzátette, „belső ürességet” tapasztalt, s minden nap azt várta, hogy „mikor lesz éjszaka, amikor bevehetek egy tablettát és pihenhetek”. Iniesta szerint a pszichológiai gondokat elsősorban az okozta nála, hogy 2009 augusztusában szívrohamban váratlanul elhunyt közeli barátja, Daniel Jarque, a kisebbik barcelonai egyesület, az Espanyol akkor 26 éves csapatkapitánya.

Elmentem orvoshoz, és azt mondtam, segítségre van szükségem, mert a továbbiakban nem leszek képes kezelni a helyzetet

– nyilatkozta Iniesta, hozzátéve, annyira vágyott a támogatásra, hogy minden kezelésre 15 perccel korábban érkezett meg.

Az FC Barcelonával kilencszeres spanyol bajnok futballista úgy fogalmazott: „ha valaki depressziós, akkor kifordul önmagából, és ebben a sebezhető állapotában képtelen arra, hogy kontrollálja az életét”.

Iniesta 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok, 2010-ben világbajnok volt a spanyol válogatottal, amelytől a nyári oroszországi vb-t követően, 12 év és 131 válogatottság után köszönt el.

Nyitókép: Fotó: AFP/PAU BARRENA

Olvasói sztorik