Nemzetközi foci

Egykori mestere még bízik a Bayern edzőjében

Niko Kovac napjai meg vannak számlálva Münchenben.

Ottmar Hitzfeld, a Bayern München korábbi vezetőedzője még bízik a mostani trénerben, Niko Kovacban, annak ellenére, hogy egyre valószínűbbnek tűnik: a horvát szakember napjai meg vannak számlálva a bajor klubnál.

Jönni fog az áttörés. Ismerem Kovacot a svájci‒horvát válogatott mérkőzésekről. Ott is jó munkát végzett, és bizonyította, hogy jól kezeli a sztárokat. Remélem, hagynak neki időt ‒ nyilatkozott Hitzfeld, aki a Bayernnel és a Dortmunddal is nyert Bajnokok Ligáját.

Hitzfeld 2001-től 2003-ig edzője is volt Kovacnak a Bayernnél, majd később svájci, illetve horvát szövetségi kapitányként találkoztak egymással.

Kovac a nyáron érkezett a kupagyőztes Eintracht Frankfurttól a Bayern Münchenhez, de sajtóhírek szerint hamarosan megválik tőle a klubvezetés, miután az együttes 12 forduló után csak az ötödik helyen áll a Bundesligában, hátránya kilenc pont az éllovas Borussia Dortmunddal szemben.

Médiainformációk szerint Arséne Wenger, az Arsenal korábbi mestere lehet az utódja.

A calciomercato.com beszámolója felidézi, hogy Kovac soha nem nyerte el az egész csapat bizalmát. Uli Hoeness klubelnök közölte, hogy meghallgatják a játékosok véleményét is az edzőkérdésben.

Arséne Wenger szerepvállalásáról azt írják, az igazán jó edzők jelenleg nem elérhetőek, ezért is szemelték ki őt a feladatra, másrészt remekül beszél németül.

nyitókép: Marc Eich/Getty Images

Olvasói sztorik