Nemzetközi foci

Rég nem látott mély gödörben van a Real Madrid

A Marca szerint öt fő oka van a „galaktikusok” botlásának.

Abban mindenki egyetért, hogy ennél a Real Madrid sokkal többre lehetne képes, de mégis valamilyen oknál, pontosabban okoknál fogva ez mégsincs így. A Marca összegyűjtötte a „galaktikusok” krízisének legfőbb magyarázatait:

Átigazolási bakik

Főként ez a legfőbb oka a rossz szereplésnek. A Real Madrid ugyanis elfelejtette, ahhoz, hogy három helyen is esélyesként küzdhessen kilenc hónapon keresztül, ütős keret szükséges. Cristiano Ronaldo eladása csak a kezdet volt, de elpályázott Mateo Kovacic és Achraf Hakimi is, akik egyaránt kiválóan teljesítenek kölcsönjátékuk során.

Ehhez még hozzájön az is, hogy alig volt értékelhető igazolása a madridiaknak. Továbbra is érthetetlen Thibaut Courtois megszerzése, miközben Keylor Navasra most is lehetne számítani, de az utóbbi időkkel ellentétben, most nem volt olyan igazán nagy név az új igazolások között.

A játékosok gyenge formája

Tény és való, hogy a Real sztárjai közel sem pörögnek olyan hőfokon, mint amilyet megszokhattunk tőlük. Ez főként Luka Modricra igaz, aki a világbajnokság óta nem igazán villant meg a klubcsapatában, de Sergio Ramos és Raphael Varane is egyre gyakrabban kapja a kritikákat

Összeomlott védelem

A tizenkilenc idei tétmeccsükből csak hetet hoztak le gól nélkül a madridiak. Ráadásul a „galaktikusok” kapták eddig a második legtöbb gólt idegenben ebben a szezonban, pláne, hogy az „első helyezettől” is alig maradnak csak el.

Nincs igazi vezéregyénisége a csapatnak

Ronaldo elpályázott, ez eddig stimmt. De sem Karim Benzema, sem Gareth Bale nem tudta átvenni a „csapatelső” szerepét. A Real Madridnak pedig pont arra lenne szüksége, hogy legyen valaki, aki a nehéz helyzetekben is összerántja a csapatot, akire fel lehet nézni, illetve aki akár a hátán cipelve viheti klubját a siker felé.

Sérülések

Folyamatosan sérülések gyötrik a keretet, erről már a Rangadó is beszámolt. Nehéz úgy folyamatosan jól teljesíteni, ha a kulcsjátékosok gyakran vonulnak kényszerpihenőre. Egyébként pont a „királyi gárdánál” van a legtöbb „bevethetetlen” futballista, ami – főleg, ha ilyen szűk a keret – ráteheti a bélyegét a teljesítményre.

És hogy hol van a kiút? Nagyon nehéz megmondani, de egy biztos, hosszú idő óta ez lehet a legnehezebb szezonja a Real Madridnak.

Címlapkép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Olvasói sztorik