Nemzetközi foci

A Barcelona edzője még többet vár Dembélétől

Gólja ellenére némi kritikát is kapott a francia.

Döntetlent játszott egymással az Atlético Madrid és a vendég FC Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szombati rangadóján.

A fővárosiak a 77. percben a spanyol Diego Costa góljával szereztek vezetést, ám a katalánok a csereként beállt francia Ousmane Dembélé találatával a rendes játékidő utolsó percében egyenlíteni tudtak, így megőrizték első helyüket a tabellán. Látni kell, ahogy Leo Messi, az űrlény újra varázsolt – klikk a videóért!

Az Atlético 2016 áprilisa óta képtelen legyőzni a Barcelonát: az azóta eltelt hét mérkőzésen három vereség mellett immáron négy döntetlen a mérlege.

Normális eredmény született. Labdabirtoklásban mi domináltunk, de az Atlético nagyon mélyen és jól védekezett, nehezen találtunk területeket, türelmesnek kellett lennünk. Ennek ellenére nagyon jól irányítottuk a játékot, nem volt semmi problémánk, bár egy szögletből szereztünk gólt – nyilatkozta Ernesto Valverde, a vendégek vezetőedzője.

Hozzátette, mindent megtettek, de a kapott gólt követően futniuk kellett az eredmény után, és végül meg kellett elégedniük a döntetlennel.

Az volt a taktikánk, hogy uraljuk a mérkőzést, és játsszunk a tizenhatosuk előterében, de a specialistáik visszahúzódtak, és a területeket kihasználva ellentámadásokból lecsaptak, ezért kellett kézben tartanunk az irányítást. Nem támadtunk úgy, ahogyan akartam, mert az Atlético jól védekezett ‒ magyarázta a katalánok szakvezetője.

A francia válogatott Dembéléről ‒ akiről nemrégiben kiderült, hogy minden bizonnyal játékfüggőséggel küszködik ‒ elmondta, nagyszerű játékosnak tartja, aki nem csak a gólszerzéshez ért.

A szélsőinknek kockázatokat kell vállalniuk, lelkesen kell játszaniuk, és a védekezésből is ki kell venniük a részüket. Dembélének van önbizalma, mindkét lábával jól játszik, és biztonságot nyújt a csapatnak. Vannak idők, amikor mindenki a szájára veszi, de reméljük, sokat tud nekünk segíteni. Nekünk pedig abban kell segítenünk neki, hogy sikeres legyen. Ma megtette, de sokkal többet várunk tőle, mert nagyon tehetséges játékos – magyarázta Valverde.

nyitókép: Jose Breton/NurPhoto

Olvasói sztorik