Nemzetközi foci

Didier Drogba bejelentette visszavonulását

Az elefántcsontparti csatár négyszeres angol bajnokként és egyszeres BL-győztesként int búcsút a futballnak.

Bejelentette visszavonulását Didier Drogba elefántcsontparti labdarúgó, aki a Chelsea színeiben négyszer lett angol bajnok, és 2012-ben Bajnokok Ligáját nyert – írja az MTI.

Ez a legjobb befejezés, amivel segíthetek néhány fiatal tehetséget is a fejlődésben” – mondta a 40 éves csatár, aki Franciaországban lett profi játékos.

Játszott a Le Mans, a Guingamp és az Olympique Marseille együttesében. Aztán 2004-ben a Chelsea-hez szerződött, amellyel számos sikert ért el, Többek között a 2012-es Bayern München elleni BL-fináléban a 88. percben egyenlített, majd ő értékesítette a győztes 11-est. Sanghaji és galatasaray-i kitérőt követően még egyszer megfordult a Chelsea-nél.

Később játszott még a tengerentúlon, Montreal Impactben és legutóbb Phoenix Rising csapatában, amelynek egyben társtulajdonosa is. Hazája válogatottjában 104-szer lépett pályára, és Afrikában kétszer választották az év labdarúgójának.

Drogba nemrég azt is bebizonyította, még karrierje vége felé is nagyon érzi a kaput, látni kell, micsoda bombagólt lőtt csapata egyik meccsén.

Címlapkép: Dan Istitene/Getty Images

Olvasói sztorik