Nemzetközi foci

Messi és Ronaldo is lemaradhat az Aranylabdáról

Olasz lapértesülések szerint a top3-ba sem férnek be az idei gálán.

A Football Italia több olasz lapra (Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, La Stampa) hivatkozva azt írja, az év végén lezárulhat egy korszak az Aranylabda-szavazáson (Ballon d’Or): a már korábban is felröppent hírek szerint sem Lionel Messi, sem Cristiano Ronaldo nem lesz ott a legjobb három között.

Mint ismert, az év legjobbjának járó elismerést 2008 óta ez a két játékos zsebelte be: öt-öt alkalommal végeztek az élen, ráadásul egyetlen év kivételével rendre egymást előzgették a dobogó tetején (2010-ben Messi a két csapattársát, Andrés Iniestát és Xavit utasította maga mögé).

A Corriere a L’Équipe által bemutatott videóra hivatkozva írja azt, vége lehet a dominanciának: a felvételen Ronaldo elmúlt évekbeli sikereit elevenítik fel, majd kis szünettel Kylian Mbappé, Raphael Varane és Luka Modric vágóképei következnek. Ezt a triót emelik ki az olasz lapok is, arról pedig már korábban hírt adtunk, hogy a Real horvát középpályása lehet az új aranylabdás.

Azt a Football Italia teszi hozzá, hogy közülük Varane világbajnokságot nyert és a Bajnokok Ligája-serleget is magasba emelhette ebben az esztendőben, így ő lehetne a következő védő, aki a 2006-os Cannavaro-elsőség után megkapja az elismerést.

A 2018-as Aranylabdát december 3-án adják át, a jelöltek listáját már közzétette a France Football.

Kiemelt kép: Franck Faugere/L’Équipe/AFP

Olvasói sztorik