Nemzetközi foci

Harry Kane-t dicsérte Rooney a saját búcsúmeccsén

A többiek pedig természetesen őt dicsérték.

Az angolok válogatott csütörtökön 3-0-ra legyőzte az Egyesült Államok csapatát a londoni Wembley Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen, ami egyben Wayne Rooney búcsúmeccse is volt.

A vendéglátóknak az első félidő közepén két perc sem kellett két gólhoz, majd a győzelmüket a 77. percben biztosították.

A 33 éves ünnepelt a kispadon kezdte a találkozót, és az 58. percben – Jesse Lingard helyett – csereként lépett pályára. Az egyesült államokbeli DC United csatára 120. alkalommal játszott az angol válogatottban – mezőnyjátékosok közül senki nem volt nála többször pályán ‒, amelynek 53 góllal a rekordere.

A lefújás után a tapasztalt csatár nem saját magáról beszélt, hanem kijelentette, Harry Kane megdöntheti a rekordját, és a válogatott legeredményesebb játékosává válhat.

A Tottenham Hotspur játékosának egyelőre 34 gól a hátránya, viszont nyolc évvel fiatalabb, mint Rooney.

Nagyszerű volt újra az angol szurkolók előtt szerepelni, elképesztő fogadtatásban volt részem. Ez egy különleges alkalom volt számomra és a családom számára is ‒ nyilatkozta.

A válogatottsági csúcstartó Peter Shilton bírálta a szövetség döntését, miszerint hivatalos meccsen búcsúztatták Rooneyt, mondván, a válogatottságot nem szabad ajándékba adni.

A csatár erre reagálva kijelentette, még szerencse, hogy nem szerzett gólt, mert azzal egy újabb vitát indított volna el, hogy a találat beszámítson-e az örökrangsorba, vagy sem.

Amikor pályára lépett, óriási ováció fogadta, majd minden labdaérintését hangosan megünnepelte a közönség.

Az öltözőben is mindenki érezte a pillanat ízét ‒ mesélte.

Gareth Southgate szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a játékosok átvették Wayne Rooney alázatosságát, és hozzátette, a csatár keményen dolgozott az edzések során.

A Borussia Dortmund 18 éves játékosa, Jadon Sancho kijelentette, nagyszerű volt együtt játszani Rooneyval, egy álma vált válóra ezzel.

Mondtam neki az öltözőben, hogy izgulok, ő pedig megnyugtatott, és azt mondta, legyek magabiztos, hiszen nincs veszítenivalóm. Köszönettel tartozom neki, mert a tanácsa nélkül tényleg nagyon ideges lettem voltam – mesélte.

A Liverpool középhátvédje, Trent Alexander-Arnold bevallotta, hogy fiatalabb korában Rooney volt az egyik példaképe, őt próbálta utánozni, illetve kijelentette, ugyanannyiszor szeretne válogatott lenni, mint ő.

nyitókép: IAN KINGTON / AFP

Olvasói sztorik