Nemzetközi foci

Kő-papír-olló miatt tiltottak el egy játékvezetőt Angliában

A spori az öltözőben hagyta a pénzérmét, egyedi megoldáshoz folyamodott.

„A térfélválasztás és kezdőrúgás jogát pénzfeldobás dönti el” – fogalmaz egyértelműen a labdarúgás szabálykönyve, a Manchester City–Reading női Premier League-összecsapáson azonban David McNamara azonban az öltözőben felejtette a pénzérmét és sajátos megoldást választott annak pótlására. A férfiaknál is zajlik az élet a Premier League-ben: sajtóhír szerint a válogatott sztár aláír a Manchester Unitedhez.

A Telegraph cikke szerint az angol spori azt kérte a csapatkapitányoktól, hogy kő-papír-ollóval döntsenek a kezdőrúgásról, ez így is történ, McNamarát viszont utólag eltiltották 21 napra.

A játékvezető az öltözőben hagyta a pénzérmét, és mivel a mérkőzést közvetítette a televízió, így sürgette az idő. A kő-papír-olló azonban igazi fejetlenség volt a részéről, elsőre ugyan jó ötletnek tűnt, de David McNamara összességében felkészületlenül futott ki a gyepre, csalódást keltő és szakszerűtlen volt tőle ez a húzás – nyilatkozta Joanna Stimpson, az Angol Labdarúgó Szövetség női mérkőzések játékvezetéséért felelő vezetője.

A címlapkép illusztráció. Fotó: Michael Dodge/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik