Nemzetközi foci

Feczesin beszélt az adanai pisztolylövésekről

A magyar csatár a helyi sajátosságokkal is „barátkozik" Törökországban.

Feczesin Róberttel, az Adanaspor labdarúgójával beszélgetett Skype-on Szombathy Pál műsorvezető a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban. A magyar futballista a dél-koreai kaland után nyáron igazolt a török másodosztályú klubhoz, ahol két évre írt alá. Feczesin mérlege eddig kilenc meccsen három gól.

Megtaláltam a számításaimat a klubnál, hiszen játékba tudtam lendülni, játszom, sikerült gólokat is szereznem. Célunk, hogy olyan helyen végezzünk az idény végén, hogy a feljutásért játszhassunk. Egy-két csapat kiemelkedik a mezőnyből, de a többiek egy szinten vannak, a napi forma dönti el, ki nyeri az aktuális mérkőzést.

A török sajátosságok: pisztolylövések, hőség, a nap az ellenség?

Jól érzem magam a klubnál. Adana nagyváros, ahol minden megtalálható, gyorsan sikerült a beilleszkedés. Vannak sajátosságai Törökországnak, mondok egy példát, persze ez nem mindennapi: múlt héten néhány török csapattársammal beültünk ebédelni, aztán mellettünk körülbelül három háztömbre eldördült öt pisztolylövés. Ez persze nem egy átlagos nap volt, gondolom gond akadt két társaság között, ezért a rendőrségi is kiérkezett, és megoldották a problémát. Adana egyébként a legmelegebb város Törökországban, előfordul, hogy több hónapon keresztül 40-42 fok van. Hallottam olyanról, hogy valaki kiment az utcára pisztollyal és elkezdte lőni a napot, mert túl meleg volt. Ezek szokványos dolgok Adanában…

A török másodosztályból a magyar válogatottba?

– Nem az én dolgom eldönteni, helyem van-e a válogatottban. Koreában is rúgtam tizenegy gólt, szerintem az a bajnokság sem volt gyenge. Az a feladatom, hogy minél többet játsszak és rúgjam a gólokat, aztán majd a szövetségi kapitány eldönti, kikre számít. Azt nem szabad elfelejteni, hogy 32 éves vagyok… Szoktam nézni a válogatottban a fiúkat, sok tehetséges fiatal van, szerintem kezd kialakulni egy olyan gerinc, ahol a fiatalokra lehet építeni – fogalmazott Feczesin Róbert. 

Feczesin Róbert őszintén beszélt a török sajátosságokról – fotó: digisport.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik