Nemzetközi foci

A Hertha kríziséről ír a német sajtó

Dárdaiék visszatérnek az alapokhoz a válogatott szünetben.

Nagyszerűen kezdte a most futó szezont a Hertha BSC, amely hat fordulót követően négy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel állt, többek között legyőzte a bajnoki címvédő Bayern Münchent és a Bajnokok Ligája-induló Schalkét is. Ha már Bundesliga: balhé a Bayernnél, hihetetlen, kit pofozott fel Ribéry.

Azóta viszont valami megtört, a Dárdai Pál vezette élvonalbeli csapat már öt bajnoki óta nyeretlen – igaz, az éllovas Dortmund otthonában kicsikart döntetlen bravúrnak számít –, legutóbb például a kiesőzónában tanyázó Düsseldorf otthonában kaptak ki 4-1-re.

A mérkőzést követően több német portál, többek között a Bild és a BZ-Berlin.de is már krízisről számolt be, a berlini szurkolók azonban egyelőre még türelmesek, legalábbis erről árulkodik a Morgenpostban megjelent cikk, ami arról ír, hogy a drukkerek a legutóbbi bajnokiról hazafelé menet a reptéren nem szidták, hanem támogatták a csapatot.

Váratlan és vicces volt ez a reakció a részükről, de örömteli, hogy bíznak bennünk és szeretnek minket. A hullámvölgy oka az lehet, hogy a játékosokban nincs meg az a lelkesedés, ami a szezon elején még jellemezte őket. Nem tudtak eléggé küzdeni, pedig olyan szituációban, amikor tíz emberrel maradunk a pályán, ez elengedhetetlen. Vissza kell térnünk az alapokhoz, erre pedig a válogatott szünet nagyszerű lehetőség lesz. Nem kell mindig szépen játszani ahhoz, hogy gyarapítsuk a pontjaink számát.

Címlapfotó: Marius Becker/dpa/AFP

Olvasói sztorik