Nemzetközi foci

„Teljesen őrült meccs volt” a német klasszikus

Marco Reusnak vitorlás és autós hasonlata is volt a Bayern München legyőzése után.

Hiába vezetett kétszer is a Bayern München Dortmundban, végül a hazai csapat 3-2-re megnyerte a német élvonal 11. fordulójának szombati rangadóját.

A házigazda Borussia sportigazgatója, Michael Zorc a lefújás után úgy vélekedett, a Bayern München ellen hatékonyabbnak kell lenni támadásban, mint amilyenek ők voltak, de mivel a kihasználatlanul hagyott helyzeteik után újakat dolgoztak ki, megérdemelték a győzelmet. Hozzátette, óriási lépés ez a győzelem a rendkívül fiatal csapatuk számára.

Folytatnunk kell a fejlődést, a tanulást, és ezt lépésről lépésre meg is tesszük ‒ szögezte le Zorc.

Lucien Favre, a Borussia vezetőedzője szerint a Bayern nagyon erős volt, és 25 percig uralta a játékot.

Nem tudtuk visszaszerezni a labdát, és amikor sikerült, mint egy bumerángot, azonnal elveszítettük a Bayern nyomásgyakorlása miatt. Teljesen őrült meccs volt. A Bayern talán erősebb volt, mint eddig bármikor a szezonban, de úgy éreztem, hogy nem tudják tartani a tempót. Később ráéreztünk, hogy nyerhetünk, a játékosok szellemisége fantasztikus volt ‒ magyarázta a szakvezető.

A két gólt szerző Marco Reus úgy látta, a második félidőben kezdtek el jó futballt játszani, hittek magukban.

Hihetetlen meccs volt, amelyen nagyszerű érzés volt játszani. Kettő-kettő után kifogtuk a szelet a vitorlájukból, és a lábunkat a gázpedálra helyeztük. Amihez az edzőnk hozzányúlt, arannyá változott, mert akik a kispadról érkeztek, rengeteget hozzátettek a meccshez ‒ nyilatkozta a csapatkapitány.

A vesztes Bayern vezetőedzője, Niko Kovac úgy látta, mindkét csapat fantasztikus mérkőzést játszott, amely végig nyílt volt.

Az első félidőben jól zárt a védelmünk, a másodikban ezt nem sikerült megismételnünk, így ellenfelünknek több helyzete volt. Sajnos elveszítettük a meccset, pedig a játék képének tökéletesen megfelelt volna a döntetlen. Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, a Schalke elleni óta ez volt a legjobb meccsünk a technika, a harci szellem és a taktika terén, különösen az első félidőben. Hasonló teljesítményre van szükségünk a jövőben is ‒ mondta.

Manuel Neuer szerint a Dortmund a második felvonásban ellentámadásokból öt-hat veszélyes helyzetet is kialakított, s ezek közül hármat gólra váltott.

Tudtuk, hogy ez az erősségük, de sajnos elengedtük őket. A teljesítményünk nem volt rossz, de nem volt helyén az eszünk ahhoz, hogy elvigyük a három pontot.

nyitókép: Ina Fassbender/dpa

Olvasói sztorik