Nemzetközi foci

Hétgólos őrület: Messi duplával tért vissza, de így is hatalmasat égett a Barcelona – VIDEÓ

A Real Betis nagy skalpot gyűjtött be.

A spanyol élvonal tizenkettedik fordulójában az éllovas FC Barcelonához a Real Betis látogatott. A katalán sztárcsapat kezdőjébe visszatérhetett Lionel Messi, az argentin zseni kézsérülése után első ízben kapott lehetőséget tétmérkőzésen.

A vezetést a vendégek szerzeték meg a 20. percben, Firpo Junior remek egyéni akciója végén még Ter Stegen is állva maradt. A 34. percben Joaquin is betalált a hazai kapuba, a szünetig így hatalmas bajba került a sztárcsapat.

Fordulás után csereként érkezett Arturo Vidal és El Haddadi is (Arthur és Malcom hagyta el a pályát), de a Barca-gól nem akart megszületni. Messinek szerencséje volt, hiszen akadt, hogy pár centit tévedett csak. A 67. percben aztán az argentin világsztár büntetőből már nem hibázott (1-2).

A Betis azonban nem tört össze a bekapott góltól: a 72. percben Giovani Lo Celso újfent visszaállította a csapatok közti kétgólos különbséget (1-3), aztán tíz perccel a vége előtt jött a Vidal-gól (2-3) és tovább éltek a Barca-remények…

Rakitic aztán a 82. percben második sárga lapja után pirosat kapott, nem sokkal később pedig Canales a kegyelemdöfést is bevitte a katalán-hálóba, ezen már Messi szépítése sem segítette a ráadásban, így a Betis 4-3-ra nyert a Nou Camp ban.

Az argentin szupersztár duplával tért ugyan vissza, de a mai a „gránátvörös-kékek” szezonbéli második veresége volt a bajnokságban. A Valverde-csapat így is őrzi első helyét a tabellán – egy ponttal megelőzve az üldöző Atlético Madridot. A Betis feljött a tizenkettedik helyre.

Firpo Junior, 0-1

Joaquin , 0-2

Messi, 1-2

Giovani Lo Celso, 1-3

Vidal, 2-3

Rakitic kiállítása

Canales, 2-4

Messi, 3-4

címlapkép: Alex Caparros/Getty Images

Olvasói sztorik