Nemzetközi foci

Nehezen ugyan, de a Chelsea átlépett a BATE-n

A hétórás etap rangadóján a Lazio örülhetett.

Az Európa Liga-csoportkör a negyedik fordulójához érkezett, s a magyar foci nagy örömére újabb Vidi-győzelmet hozott.

Közben nyögvenyelősen ugyan, de a Chelsea legyőzte a BATE Boriszovot, ezzel pedig már biztos továbbjutónak számít az Európa Liga L-csoportjában. A londoniak első (és egyetlen) találata a második játékrészben, kicsivel több mint tíz perc játék után érkezett, Emerson tálalt Olivier Giroud elé, neki pedig mindössze annyi dolga volt, hogy közelről a kapuba fejeljen a kapus mellett, amit ő meg is tett, a bal alsó sarokba fejelt.

A hétórás etap talán legnagyobb rangadóján a Lazio magabiztos játékkal lépett át a Marseille-en. Marco Parolo még az első félidő lefújása előtt előnybe hozta a rómaiakat, majd a fordulás után Joaquin Correa módosította kétgólosra a különbséget. A franciák még válaszolni tudtak, Florian Thauvin zörgette meg a hálót, de a három pont végül a Lazio zsebébe hullott.

Érdemes még említést tenni a Szpartak Moszkva-Rangers összecsapásról is. A vezetést a skótok szerezték meg egy öngóllal, ám jött az egyenlítés, de a vendégek ismét előrébb kerültek (ezt a gólt meg is nézheted!), az oroszok pedig ugyancsak öngóllal egalizáltak. A félidő vége előtt a Rangers még egyszer beköszönt, de a térfélcserét követően a Szpartak egyetlen perc leforgása alatt megfordította a meccset.

Kádár Tamással a kezdőjében 3-1-es győzelmet aratott a Dinamo Kijev a Rennes felett, a magyar védő végigjátszotta a találkozót. Ugyancsak három ponttal zárult az Asztana meccse, Kleinheisler László minden percet pályán töltött, 2-1-es siker lett a vége a Jablonec ellen.

A MOL Vidi szenzációs győzelmet aratott a PAOK felett, látni kell a fehérváriak győztes találatát.

Európa Liga, csoportkör, 4. forduló, 18.55-ös eredmények

Mol Vidi FC – PAOK 1-0 (0-0)
Asztana – Jablonec 2-1 (1-1)
Fenerbahce – Anderlecht 2-0
(0-0)
Akhisar Belediye – Sevilla 2-3
(0-2)
Apollon – Frankfurt 2-3 (0-1)
BATE Boriszov – Chelsea 0-1 (0-0)
Dinamo Kijev – Rennes 3-1 (1-0)
Genk – Besiktas 1-1 (0-1)
Krasznodar – Standard Liege 2-1 (0-1)
Lazio – Marseille 2-1 (1-0)
Malmö – Sarpsborg 08 1-1 (0-0)
Rapid Wien – Villareal 0-0 (0-0)
Szpartak Moszkva – Rangers 4-3 (2-3)

Címlapkép: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik