Nemzetközi foci

Az Arsenal és a Milan is ikszelt az EL-ben

A Leipzig azonban kikapott a Celtictől, de nem akárhogy.

A MOL Vidi FC szenzációs győzelmet aratott a PAOK felett az Európa Liga-csoportkör negyedik fordulójában. Ehhez képest a nagycsapatoknak nem igazán ment a játék.

Nem született gól az Arsenal és a Sporting rangadóján, bár nagyon sok veszélyes helyzetet is nehéz felidézni. Pierre-Emerick Aubameyang kétszer is mellé lőtte az érkező remekre szabott passzokat, de a portugáloknak például egyáltalán nem volt említhető ziccere. A mérkőzés azonban tartogatott egy szörnyű jelenetet, hordágyon kellett levinni Danny Welbecket, nézni is rossz, mi történt a lábával.

Ikszelt egymással a Betis és a Milan. A spanyolok alig negyed óra alatt előnyhöz jutottak, Giovani Lo Celso a kapu bal oldalába lőtte a beívelt labdát. A milánóiak egyenlítő találata több mint ötven perccel később érkezett, Suso tökéletes szabadrúgása pontot ért Gennaro Gattusóéknak.

Kikapott a Leipzig a Celtictől. A németek kapujában ezúttal sem Gulácsi Péter szerepelt, de Willi Orbán most is csapatkapitányként képviselte a magyar vonalt. A skótok első góljáért Kieran Tierney felelt, jól vette át a labdát, majd szép lövést eresztett meg a kapu közepébe. Jean-Kévin Augustin tudott egyenlíteni jóval később, de nem tartott sokáig a döntetlen eredmény, ugyanis szinte rögtön ezután Odsonne Edouard állította vissza a Celtic előnyét, ami aztán meg is maradt a végéig.

Európa Liga-csoportkör, 4. forduló, eredmények

Arsenal – Sporting CP 0-0
Betis – AC Milan 1-1 (1-0)
Bordeaux – Zenit Szentpétervár 1-1 (1-0)
Celtic – RB Leipzig 2-1 (1-0)
Dinamo Zagreb – Trnava 3-1 (2-0)
Leverkusen – Zürich 1-0 (0-0)
Ludogorec – AEK Larnaca 0-0
Olympiakosz – Dudelange 5-1 (4-0)
Rosenborg – Salzburg 2-5 (0-4)
Slavia Praha – FC Köbenhavn 0-0
Vorszkla – Qarabag 0-1 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik