Nemzetközi foci

Iniesta az elsők között üzent a menesztett Lopeteguinak

Még a kapitányi kirúgása után.

Mint ismert, a Barcelona elleni 5-1-es vereség másnapján menesztette vezetőedzőjét a Real Madrid. Julen Lopetegui alig néhány hónapot tölthetett el a királyi gárda kispadján: nyáron, pár nappal a világbajnokság előtt jelentette be a klub, hogy szerződést kötött az akkor még spanyol szövetségi kapitányként dolgozó szakemberrel, amiért a spanyol szövetség azonnal fel is bontotta a szerződését.

A válogatottnál alakult ki jó kapcsolat a szakvezető, illetve Andrés Iniesta között, így nem meglepő, hogy a jelenleg a japán Vissel Kobéban légióskodó Barcelona-legenda az elsők között üzent Lopetegui (szezonbeli első…) kirúgása után.

Jó kapcsolatom volt Lopeteguival, mindig is hitt bennem. Mindig éreztette velem, hogy fontos játékos vagyok. Nem akartuk, hogy az történjen a világbajnokságon, ami végül megtörtént. Amikor kirúgták, azonnal küldtem neki egy üzenetet

– mondta Iniesta a Marcának, akit a tőle a 8-as mezt megöröklő Arthurról is faggattak.

A Clásicón azt láttam, hogy a Barcelona a Real Madrid fölé nőtt. Nem adott esélyt az ellenfelének. Tetszett, hogy Arthur viselte a nyolcas mezt, minél tovább hordja, annál jobb lesz a Barcelonának. Egyre jobb és jobb játékos lesz.

A vezetőedző kirúgása után is zajlanak az események a Real Madridnál: meglepő helyről érkezhet erősítés a bal oldalra. Közben pedig az is kiderült, mennyit ér Lopetegui utódja a klub vezetőségének.

Kiemelt kép: Pierre-Philippe Marcou/AFP

Olvasói sztorik