Nemzetközi foci

Vesztes állásnál felrémlett Valverde előtt a Leganés elleni meccs

A Barcelona edzője kiemelte a csapata küzdeni tudását és Luis Suárezt is.

Szombat este nagyon kevés kellett ahhoz, hogy a Barcelona elszenvedje a második vereségét a most futó szezonban, ám Dembélé és Luis Suárez hajrágóljával végül 3-2-re fordítottak a katalánok a Rayo Vallecano otthonában – érdemes megnézni a Barcelona első gólját, csak ámulunk, mi történt Suárez gólja előtt.

A lefújást követően Ernesto Valverde vezetőedző elárulta, felrémlett a Butarque stadion emléke – a Leganés otthona, ahol az eddigi egyetlen vereségét jegyzi a Barca –, amikor az egygólos vezetésükről 2-1-re fordított a Rayo, de most sikerült változtatni a játékukon hátrányban.

Amikor egy olyan csapat ellen játszunk, amely képes megfordítani az állást, mindig eszedbe jutnak a korábbi történések. A Rayónak nagyon jó megoldásai vannak támadásban, sok veszélyt okozott,  már az első góljuknál volt egy pillanat, amikor nem kontrolláltuk a szituációt és ezután többször is labdát veszítettünk. Amikor ilyen jól kezdünk egy meccset, akkor az visszafelé is elsülhet – nyilatkozta Valverde.

Megint alkotott a Fradi-tábor: lenyűgöző látvány fogadta a csapatokat – VIDEÓ
Ismét kitettek magukért a szurkolók a Groupama Arénában.

A Barcelona edzője méltatta a két gólt szerző Luis Suárezt, akiről megjegyezte, hogy hosszú évek óta mindig tud fejlődést mutatni, és a góljait is olyan pillanatokban szerzi, amikor szükségük van rájuk.

Azt azért nem gondolnám, hogy Suárez jobban játszana Messi nélkül. Szerintem mindannyian jobban futballozunk Leóval a pályán. Hogy az Inter ellen visszatér-e? Meglátjuk, attól függ, milyen állapotban lesz.

címlapfotó: Xavier Bonilla/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik