Nemzetközi foci

Dybala-gól 42 másodperc után, Ronaldo-assziszt, kétgólos Juve-győzelem – VIDEÓ

Nem okozott problémát a Cagliari a száguldó torinóiaknak.

A tíz fordulót követően kilenc győzelemmel és egy döntetlennel álló Juventus a tizenkettedik Cagliarit fogadta hazai pályán a Serie A szombati játéknapján.

A csatársorban a Douglas Costa, Dybala, Cristiano Ronaldo trióval felálló torinóiak már a meccs elején nyomatékosítani akarta a vendégekben, hogy ki az úr a háznál, az argentin középcsatár negyvenkét másodperc elteltével bevette Cragno kapuját. Dybala Bentancurtól kapott egy jó kiugratást a leshatáron, majd az argentin játékos egy csellel két vendég védőt is elküldött gyufáért és estében a bal alsóba lőtt – legutóbb 2012 novemberében Arturo Vidal szerzett ennél korábban gólt a Juvéban, akkor tizennyolc másodperc kellett az Inter elleni bajnokin.

Megint alkotott a Fradi-tábor: lenyűgöző látvány fogadta a csapatokat – VIDEÓ
Ismét kitettek magukért a szurkolók a Groupama Arénában.

A 36. percben aztán a semmiből összejött az egyenlítés a Cagliarinak: egy jobb oldalról érkező beadásba De Sciglio tette bele a fejét, a labda így éppen jó lett a hosszún Joao Pedrónak, aki Cancelo mellett kapura tudott fordulni és nem hibázott.

Nem sokáig örülhettek a vendégek, 125 másodperc múlva máris újra a Juventusnál volt az előny egy oltári szerencsés gól után. Douglas Costa bal oldalról érkező beadásánál egy hazai és hat vendég játékos tartózkodott a tizenhatoson belül, szinte lehetetlen volt, hogy Pjanicot megtalálja a labda, de erre nem is volt szükség, Bradaric öngólt vétett, 2-1.

Na de mi a helyzet Cristiano Ronaldóval? A támadó a második félidőben lőtt egy kapufát, de természetesen nem telt el úgy a meccs, hogy ne gyarapította volna pontjai számát a kanadai táblázaton, az ő gólpassza után alakította ki Cuadrado a 3-1-es végerdményt.

Tizenegy forduló alatt tíz győzelem és egy döntetlen – ez a Juventus történelmének legjobb szezonrajtja.

Dybala már a 42. másodpercben betalált

Joao Pedro egyenlít

Bradaric öngól, 2-1

Ronaldo gólpassza, Cuadrado gólja

Serie A, 11. forduló

Internazionale–Genoa 5-0 (2-0)
Fiorentina–Roma 1-1 (1-0)
Juventus–Cagliari 3-1 (2-1)
pénteken játszották:
Napoli–Empoli 5-1 (2-0)
vasárnap játsszák:
12.30: Lazio–SPAL
15.00: Chievo–Sassuolo
15.00: Parma–Frosinone
15.00: Sampdoria–Torino
18.00: Bologna–Atalanta
20.30: Udinese–Milan

címlapfotó: MARCO BERTORELLO / AFP

Olvasói sztorik