Nemzetközi foci

Messi 2017-ben majdnem a Manchester City játékosa lett

Tárgyaltak a felek, aztán jött a katalán népszavazás…

Az El Mundo legfrissebb exkluzív információiból kiderül: Lionel Messi 2017-ben komolyan elgondolkozott azon, hogy elfogadja a Manchester City ajánlatát.

A lap arról ír: 250 millió eurót kereshetett volna az argentin szupersztár öt év alatt a manchesterieknél, klub pedig kifizette volna Messi kivásárlási árát is – újabb 250 millió euró. A tárgyalások a City vezérigazgatója (korábbi Barca-alelnök), Ferrán Soriano és Messi édesapja (aki egyében ügynöke is), Jorge között történtek – 2016 november és 2017 decembere között.

A felek akkor értek a csúcsponthoz, amikor Spanyolországban éppen politikai válság volt – a katalóniai függetlenségi népszavazás miatt.

Később Messi végül úgy döntött, hogy a „gránátvörös-kékekkel” hosszabbít, a megállapodás értelmében évi fizetését 35 millióra, a kivásárlási árát pedig 700 millióra emelte az FC Barcelona. Az új szerződésében már van egy záradék: ha kimondják a katalánok függetlenségét, az FC Barcelonát pedig kizárják az európai topbajnokságokból, Messi ingyen távozhat.

Lionel Messi végül maradt az FC Barcelonában – fotó: Jeroen Meuwsen/Soccrates/Getty Images

címlapkép: Jeroen Meuwsen/Soccrates/Getty Images

Olvasói sztorik