Nemzetközi foci

Manchester United: ausztrál kapus lesz a De Gea-utód?

Sajtóhírek szerint Matthew Ryan szintet léphet a Premier League-ben.

A legfrissebb szigetországi sajtóhírek szerint a Manchester United igencsak meglepő húzásra készül; a Sun úgy tudja: a „vörös ördögök” megtalálták David De Gea utódját. Mint ismert, a spanyol kapus szerződése 2019 nyarán jár le a klubnál, de az új tervezetet nem igazán akarja aláírni.

Sajtóhírek szerint a sztárkapust Mathew Ryan pótolhatja. A kiszemelt neve aligha cseng mindenkinek ismerősen: a 26 éves ausztrál kapus az élvonalbeli Brightont erősíti, korábban volt a Valencia, a Genk és a Club Brugge játékosa. Mivel azonban igencsak kimagasló teljesítményt nyújt klubcsapatában, nem csoda, hogy felfigyelt rá az MU. Ryan piaci értéke hétmillió euró körül mozog, szerződése 2022 nyaráig él a Brightonnál.

A mostani kiírásban tíz Premier League-mérkőzésen lépet pályára, tizenhárom gólt kapott, háromszor nullázott. Csapata jelenleg tizenegyedik az élvonalban.

Egyelőre bizonytalan, hogyan alakul De Gea jövője: a Manchester United számítana rá, de a kapus beszámolók szerint vissza akar térni Madridba, miközben a PSG és a Juventus is bejelentkezett érte. A Sun szerint Ryan készen áll a következő nagy lépésre, azaz sztárcsapathoz igazolni.

Megtalálta a spanyol kapus utódját a Manchester United? – fotó: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

címlapkép: Mike Hewitt/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik