Nemzetközi foci

Solari rendkívül elégedett volt a Real Madrid teljesítményével

Az argentin trénernek csupán egyvalamivel volt gondja.

A Barcelona elleni megsemmisítő vereség után összeszedte magát a Real Madrid és simán átgázolt a harmadosztályú Melillán a Spanyol Kupában (a találkozó összes gólját IDE kattintva tudod megnézni). Ez volt a „galaktikusok” első tétmeccse Julen Lopetegui kirúgása után, de az egyelőre „beugrós” tréner, Santiago Solari, remekól vette az első feladatát.

A korábbi argentin válogatott rendkívül elégedett volt a csapata teljesítményével, véleménye szerint pontosan ezt a formát kellene tovább vinni a szezon hátralévő részében:

Nem szeretem, úgymond pontozni a játékosaimat, de nagyon jól játszott a csapat. Öröm és elkötelezettség volt jelen a pályán és ez a végeredményen is tisztán látszódott. Többet nem kérhetek, mert ezt az utat kellene követni.”

Solari azt is kiemelte, fontos, hogy a játékosai tudják, nem neki „fociznak” elsősorban, egy valamivel azonban volt némi fenntartása:

Nem nekem kell bizonyítaniuk, hanem a „mezüknek”, a klubnak, az őket buzdító szurkolóknak. Remek ellenfelet sikerült legyőzni, tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Én a harmadosztályból jöttem, pontosan tudom, milyen jó csapatok játszanak ott. Egyetlen problémám a pálya talajával volt, de ezt kompenzálta a szurkolók folyamatos támogatása.”

Ez még nem minden: tudtad, hogy egy magyar bajnok is játszott a Real ellen? Mutatjuk a részleteket.

Címlapkép: JORGE GUERRERO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik