Nemzetközi foci

Örökös eltiltást kapott a válogatott védő – hivatalos

A dél-koreai Dzsang Hjunszo egy hazugság áldozata lett.

Nem léphet pályára többet a dél-koreai válogatottban a világbajnokságot is megjárt Dzsang Hjunszo, mert kiderült, hogy hamis papírokkal bújt ki a katonai szolgálat alól.

A Koreai Köztársaságban minden munkaképes férfinak kétéves katonai szolgálatot kell teljesítenie, ugyanakkor bizonyos feltételek mellett van lehetőség felmentésre, ilyen például, ha egy sportoló aranyérmet nyer világversenyen hazájának.

Félelmetes, mennyi pénzt kaszált a Vidi az európai kupameneteléssel
Dzsudzsák hazahozatala meg sem kottyant volna…

Dzsang Hjunszo tagja volt a 2014-ben Ázsia-bajnok nemzeti csapatnak, így csak egy négyhetes alapkiképzésén kellett részt vennie, valamint három éven belül 500 óra közösségi munkát kellett volna igazolnia.

Az 58-szoros válogatott futballista az utóbbit igazoló papírokat hamisította meg, ami miatt az eltiltás mellett még 30 millió von (körülbelül 27 ezer dollár) büntetést is be kell fizetnie. A védő elmondta, sajnálja tettét:

Alázatosan elfogadom a szövetség büntetését és a nyilvános kritikát, amiért nem voltam képes megfelelni az elvárásoknak, hatalmas hibát vétettem – nyilatkozta a 27 éves védő, aki a nyári oroszországi világbajnokságon mindhárom csoportmeccsen pályára lépett.

Címlapkép:

Olvasói sztorik