Nemzetközi foci

Újabb botrányos kupameccs Dél-Amerikában ‒ VIDEÓ

Kiesett a címvédő Gremio, argentin házidöntő lehet a Libertadores Kupában.

Elsőként az argentin River Plate jutott a Libertadores Kupa döntőjébe, miután a fináléba kerülésért vívott párharc visszavágóján idegenben 2-1-re legyőzte a címvédő Gremio együttesét.

A házigazda brazilok az egy hete rendezett első meccsen vendégként nyertek 1-0-ra, majd a helyi idő szerint kedd este lejátszott visszavágón a 36. percben megszerezték a vezetést. A River Plate azonban nem adta fel, és előbb a 82. percben egyenlíteni tudott, majd a 14 perces hosszabbítás ötödik percében a videóbíró segítségével megítélt büntetőt értékesítve megnyerte a találkozót.

A szokatlanul hosszú ráadásra azért volt szükség, mert a hazai játékosok olyan hevesen reklamáltak a játékvezetőnél a kiállítás után, a tizenegyes előtt, hogy a pályára szaladó rohamrendőröknek kellett őt megvédeniük.

A Buenos Aires-i csapat ellenfele a szintén argentin, városi rivális Boca Juniors lehet a döntőben. A másik elődöntős párharc visszavágóját magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik a brazil Palmeiras otthonában. Az első összecsapást a Boca Juniors nyerte 2-0-ra.

Libertadores Kupa, elődöntő, 2. mérkőzés:
Gremio (brazil)‒River Plate (argentin) 1-2 (1-0)
Továbbjutott: a River Plate, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

csütörtökön játsszák:
Palmeiras (brazil)‒Boca Juniors (argentin) 1.45 (az első mérkőzésen: 0-2)

nyitókép: NELSON ALMEIDA / AFP

Olvasói sztorik