Nemzetközi foci

Spanyol Kupa: simán nyert a Real Madrid Solari irányításával

Négyet vágott a királyi gárda a Melilla otthonában.

Borzalmas heteket tudhat maga mögött a Real Madrid, amely az előző hét tétmeccséből ötöt elveszített és csak egyet nyert meg, legutóbb pedig az ősi rivális Barcelona otthonában kapott egy ötöst, ez Julen Lopetegui vezetőedző állásába került – a játékosok valószínűleg a hátuk közepére sem kívánták a spanyol harmadosztályú Melilla elleni kupameccs odavágóját.

Ám nem csak amiatt volt érdekes a találkozó, hogy az ideiglenesen kinevezett Santiago Solari irányította Sergio Ramosékat, hanem azért is, mert Melilla egy különleges spanyol kormányzati terület Észak-Afrikában, a Földközi-tenger partján, így a Real Madrid először mondhatta el magáról, hogy Afrikában játszott a Király-kupában – ez még nem minden: tudtad, hogy egy magyar bajnok is játszott a Real ellen? Kattints ide a részletekért!

Solari alaposan felforgatta a kezdőt, a Navas – Odriozola, Ramos, Javi Sánchez, Reguilón – Ceballos, Llorente, Asensio – Lucas, Benzema, Vinícius Jr tizenegynek szavazott bizalmat, csereként pedig Nacho, Fede Valverde és Cristo González is pályára lépett.

Ugyan az első játékrész elején egy lecsúszott beadás okozott egy kis riadalmat Keylor Navas számára, ám összességében nem igazán tudta felvenni a kesztyűt a Melilla a gödörben – vagy inkább már a Mariana-árokban – lévő Real Madrid ellen.

A fővárosiak első góljára a 28. percig kellett várni, ekkor Odriozola beadását közelről juttatta a hálóba Benzema – kevés ilyet látni mostanában a franciától, jól jegyezzék meg a Real-drukkerek ezt a gólt –, majd még a félidő előtt Vinícius Junior passzából Asensio volt eredményes.

Azért szemre tetszetősen még nem, de mindenképpen magabiztosan nyert az alsóbb osztályú ellenfele otthonában a Real Madrid, amelynél a második félidőben Vinicius Junior még egy asszisztot kiosztott, ezúttal Odriozolának, a 4-0-s végeredményt pedig Cristo González alakította ki.

Itt megnézheted az összes gólt!

Címlapfotó: JORGE GUERRERO / AFP

Olvasói sztorik