Nemzetközi foci

Dárdai csodacseréje be sem akart állni

Mivel szükség volt rá, szívesen és gyorsan segített.

Mint beszámoltunk róla, a Hertha BSC 2-0-ra nyert a Darmstadt otthonában a Német Kupa keddi játéknapján, ezzel a 16 közé jutott.

A meccsen sokáig nem tudtak gólt lőni a berliniek, de amikor Dárdai Pál vezetőedző a 64. percben beküldte Vedad Ibisevicet, 37 másodperc múlva megtört a jég. Később egy másik cserejátékos, Maximilian Mittelstadt állította be a végeredményt.

Az első gólt szerző bosnyák csatár az előző fordulóban is nagyon sokat tett a fővárosiak sikeréért: az Eintracht Braunschweig ellen az övé volt a győztes találat.

A Bild beszámolójából kiderült, hogy a Darmstadt szurkolói azzal cukkolták a becserélését megelőző bemelegítés alatt Ibisevicet, hogy csak csereként számítanak rá, ő viszont elárulta a meccs után: úgy volt megbeszélve, hogy ezúttal egyáltalán nem lép pályára.

Nagyszerű érzés volt, hogy ilyen gyorsan betaláltam a becserélésem után. Szerintem az első labdaérintésemből gólt szereztem, ilyen még sosem fordult elő velem a pályafutásom során. Igazából nem terveztük, hogy beállok, de nehéz meccs volt, igazi kupacsata, és szükségünk volt a gólra. Utána már sokkal könnyebb dolgunk volt. Csapat vagyunk, és ha a csapatnak szüksége van egy játékosra, akkor rendelkezésre áll, ez erősít minket – nyilatkozta a lefújás után Ibisevic.

nyitókép: herthabsc.de

Olvasói sztorik