Nemzetközi foci

A lehető legerősebb kezdőkkel léphet pályára a Barcelona és a Real Madrid

Kőkemény mérkőzésre számíthatunk.

Vasárnap délután kezdődik az új szezon első, összességében a kétszázhetvenkettedik El Clásico. A Barcelona és a Real Madrid párharca mindig különlegesnek ígérkezik, olykor függetlenül attól is, hogy a két csapat adott esetben hol foglalja el helyét a tabellán, de most talán még nagyobb tétje van az európai klubfutball legnagyobb mérkőzésének.

Mindkét együttes nehéz időszakon megy keresztül. A katalánok négy mérkőzésen keresztül képtelenek voltak nyerni a bajnokságban, ez a rossz sorozat az előző fordulóban a Sevilla elleni 4-2-es győzelemmel szakadt meg. Sokkal nagyobb gondok akadnak a „galaktikusoknál”, hiszen soha nem látott góltalansági szériát produkáltak, és nem mellesleg szeptember közepe óta nem tudnak felmutatni LaLiga-győzelmet.

Íme tehát a lehetőség a javításra, a Barca felugorhat az első helyre, míg a Real elkerülheti azt a csúfos kimenetelt, hogy olyan helyre csússzon vissza, ami legutóbb tizenhét éve fordult elő. No, de rátérve a csapatok várható összeállítására, gyakorlatilag a két mester a lehető legerősebb hadrendjében állíthatja pályára játékosait.

A címvédőknél még mindig hiányzik Lionel Messi, ez persze némileg megkönnyítheti a madridiak dolgát, de nem szabad emiatt félvállról venniük a meccset. Számukra azonban jó hír lehet, hogy az előzetes hírek alapján Marcelo már bevethető lesz, és ahogy megírtuk, akár titkos fegyverüket is bevethetik.

A mérkőzés 16:15-kor kezdődik, mutatjuk, melyik magyar csatornán lehet követni.

Címlapkép: Power Sport Images/Getty Images

A két gigász várható kezdőcsapatai – Fotó: Mundo Deportivo
Olvasói sztorik