Nemzetközi foci

Sallaiék ismét nyerni tudtak, a Bundesliga második helyezettje volt az „áldozat”

A Freiburg remek játékkal lépett túl a Mönchengladbachon.

A Bundesliga tizenegyedik helyén álló Freiburg a jelenlegi második helyezett Borussia Mönchengladbachot fogadta. Sallai Roland ezúttal nem volt tagja a kezdőcsapatnak.

Alig hogy elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak máris tizenegyeshez jutottak;  a Gladbach kapusa, Yann Sommer szabálytalankodott, Nils Petersen pedig azonnal értékesítette a büntetőt. (1-0)  Nagyjából a huszadik perc környékén egyenlíteni tudtak a vendégek, Dominique Heintz csúnya belépője után Thorgan Hazard szinte ugyanúgy végezte el a tizenegyest, mint Petersen, hasonlóan gól lett a vége. (1-1)

A második játékrészben visszavette a vezetést a Freiburg, Janik Haberer tálalta oda a labdát Gian-Luca Waldschmidt lába elé nagyon okosan. Lerázta emberét már a tizenhatoson belül és kiválóan lőtt, pontosan a kapu jobb oldalába. (2-1) Sallai végül a hetvenedik percben pályára léphehett, a magyar támadónak akadt is néhány lehetősége, de a mindent eldöntő gólt Lucas Holer jegyezte, a rossz kapuskiadás után a középpályáról vágta be az üres kapuba. (3-1)

Bundesliga, 9. forduló

Freiburg–Mönchengladbach 3-1 (1-1)

Címlapkép: Patrick Seeger / dpa / AFP

Olvasói sztorik