Nemzetközi foci

Paco Alcácer továbbra sem sajnálja a barcelonai időszakot

Legújabb nyilatkozatát talán még a katalánok sem értik.

Paco Alcácer továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy nem sajnálja azt a két szezont, amit az FC Barcelonánál töltött, sőt szerinte emberileg és szakmailag is sokat fejlődött, annak ellenére, hogy nagyon kevés játéklehetőséget kapott.

A csatár két idény alatt mindössze 14 spanyol bajnokin volt kezdő, ezért elveszítette helyét a válogatottban. Idén nyáron kölcsönvette őt a Borussia Dortmund, és szeptember közepe óta minden meccsen, amelyen pályára lépett, legalább egy gólt szerzett.

Nem hiszem, hogy bármennyi időt elvesztegettem volt. A Barcelonában töltött időszak segített fejlődni emberileg és szakmailag is. Persze, szerettem volna többet játszani, de ez mindig az edző döntése, ebben nekünk nincs beleszólásunk, viszont alkalmazkodnunk kell hozzá ‒ magyarázta.

Jelenlegi remek formája kapcsán úgy fogalmazott, most megkapja a játéklehetőséget, ez éppen ellentétes azzal, ami Barcelonában történt vele, ráadásul a csapattársai remek munkát végeznek. Elárulta, nem gondolkodott túl sokat a klubváltásról, és Lionel Messiről is szót ejtett.

Messi segít fejlődni a körülötte lévőknek. A legtöbb gól, amit annál a klubnál szereztem, az ő passzából született. Jobb játékos lettem általa ‒ magyarázta.

Alcácer ‒ aki nemrégiben új becenevet kapott ‒ külön kitért arra, milyen érzés az Atlético Madrid ellen játszani.

Azok a meccsen határozottan a fogfájásra hasonlítanak. Nagyon nehéz ellenük játszani, semmi területet nem adnak, tökéletesen tisztában vannak azzal, mit csinál az ellenfél, és teljes mértékig képesek semlegesíteni. Különösen kemény a támadók dolga, mert elemzik a meccseket, és tudják, mi a legjobb módja annak, hogy megakadályozzák a helyzetek kialakulását ‒ vélekedett.

A Borussia Dortmund szerda este éppen az Atléticót fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörében.

nyitókép: INA FASSBENDER / AFP

Olvasói sztorik