Nemzetközi foci

Madridban betelt a pohár: a Real edzője kapott hideget-meleget

A Marca című sportnapilap Julen Lopeteguit támadja.

Egy döntetlen és négy vereség a Real Madrid mérlege a legutóbbi öt mérkőzésen, de a Marca című sportnapilap türelme csak szombat este fogyott el Julen Lopetegui vezetőedzővel szemben.

A lap kikelt a szakvezető ellen, és kijelentette, lejárt az ideje a Santiago Bernabéuban.

A szurkolók a Levante elleni vereség után Antonio Contét követelték a kispadra, Lopetegui ennek ellenére állította, hogy esetleges menesztés az utolsó, amire mostanság gondol.

A Marca a szerencsejátékból kölcsönzött hasonlattal élve „elvesztett fogadásként” jellemezte a nyári szünetben kinevezett edzőt.

Csak távozásának a dátuma kérdéses. Ha nem ma, akkor holnap, a jövő héten, vagy az El Clásico után. Csak azért lehet még a posztján, mert egyelőre nem világos, kivel helyettesítik – írják.

Az újság Florentino Pérez klubelnök felelősségét is felveti, illetve felidézi, hogy Cristiano Ronaldo távozása után nem sikerült egy hasonló nagy nevet igazolniuk, inkább a fiatalokban, Mariano Diazban és Vinicius Juniorban bíztak.

Szintén a válság okának tartják, hogy Karim Benzema nincs jó formában, Gareth Bale sokszor sérült, Pérez elnök pedig Neymar megszállottja, és figyelmen kívül hagyta Lopetegui kérését, miszerint egy minőségi középpályásra van szükség Mateo Kovacic helyett. Egy remek csatár is kellett volna, Thibaut Courtois és Alvaro Odriozola szerződtetése azonban egyáltalán nem volt fontos.

A cikk arra a következtetésre jutott, hogy a játékosok rossz formája az 52 éves edző felelőssége, akinek nincs tapasztalata az ilyen helyzetek kezelésében, és akinek az üzenetei már nem jutnak el a csapathoz.

nyitókép: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY

Olvasói sztorik