Nemzetközi foci

Érik az újabb edzőváltás a Serie A-ban

A BL-csapat ismét kikapott a bajnokságban.

A Corriere dello Sport cikke szerint az AS Roma elnöke, James Pallotta nagyon dühös, amiért csapata szombaton hazai pályán 2-0-ra kikapott a SPAL-tól, és ismét edzőváltást fontolgat.

Szeptemberben már téma volt Eusebio Di Francesco menesztése, akkor a Videoton korábbi trénerét, a portugál Paulo Sousát emlegették első számú esélyesként, de sikerült sorozatban négy meccset nyerniük, így végül nem született meg a döntés.

Annak ellenére, hogy a rómaiak az előző idényben a Serie A-ban a harmadik helyen végeztek, a Bajnokok Ligájában pedig elődöntősök voltak, a szakvezető továbbra is komoly nyomás alatt van.

Pallotta állítólag konzultál szaktanácsadójával, Franco Baldinivel, és utána dönt. Csapata kétszer játszik a CSZKA Moszkvával a BL-ben, a bajnokságban pedig a Napolival és a Fiorentinával találkozik.

Az Il Romanista című lap szerint az elnök ultimátumot adott az edzőnek erre a négy meccsre. Di Francesco egyébként állítólag két dolog miatt lehet még a posztján. Egyrészt azért, mert a helyére kiszemelt Antonio Conte egyre közelebb van ahhoz, hogy átvegye a Real Madrid irányítását, másrészt pedig azért, mert Pallotta továbbra is nagyon bízik Ramón Rodríguez Verdejo sportigazgatóban, márpedig az edző az ő választása volt…

nyitókép: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Olvasói sztorik