Nemzetközi foci

Csapatársai nem tudják, mi lesz velük Messi nélkül

Gerard Piqué és Ivan Rakitic is bizonytalan.

Lionel Messi három hétig nem léphet pályára az FC Barcelona csapatában, mert a jobb karjában eltört egy csont szombat este.

Az esetről először Ernesto Valverde vezetőedző nyilatkozott, de a katalánok két alapembere is elmondta a véleményét.

Tudjuk, hogy amikor velünk van, erősebbek vagyunk, de nem engedhetjük meg, hogy a távolléte befolyásoljon minket. Nagyon nagy különbséget jelent, hogy játszik, vagy sem, de elég jók vagyunk ahhoz, hogy ne aggódjunk, ott van-e, vagy sem ‒ magyarázta Gerard Piqué.

Az argentin csatár szombaton gólt szerzett és gólpasszt adott a Sevilla ellen 4-2-re megnyert bajnoki mérkőzésen, de már az első félidőben le kellett cserélni, mert a 16. percben ráesett a karjára.

Megpróbáljuk elérni, hogy Leo távolléte a lehető legkevésbé legyen észrevehető. Nem vagyunk boldogok, de ilyen a futball. Most össze kell fognunk, és meg kell mutatnunk, hogy nélküle is ütőképes a csapat – fogalmazott Ivan Rakitic.

A klub honlapján megjelent közlemény szerint az orvosi vizsgálatok megerősítették, hogy Messi jobb karjában eltört egy csont, ezért körülbelül három hétig nem léphet pályára. Ki kell hagynia az Internazionale elleni hazai és idegenbeli Bajnokok Ligája-meccset, a Real Madrid, a Rayo Vallecano és a Real Betis elleni bajnokit, valamint a CD Leonesa elleni kupameccset.

Novemberben, a válogatott mérkőzések miatti szünet után visszatérhet, valószínűleg november 24-én az Atlético Madrid elleni rangadón futballozhat ismét.

nyitókép: LLUIS GENE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik