Nemzetközi foci

Soha nem látott góltalanság után újabb elképesztő Real Madrid-égés

Hiába talált be nyolc órányi gólcsendet követően Marcelo, ezúttal a Levante verte meg a királyi gárdát.

A Real Madrid abban a reményben lépett pályára szombat kora délután a Levante ellen a Santiago Bernbéu stadionban, hogy véget vet a rossz szériájának. A BL-címvédő legutóbb szeptember 22-én az Espanyol ellen 1-0-ra megnyert bajnoki mérkőzés 41. percében volt eredményes. Azóta a Sevilla, az Atlético Madrid, a CSZKA Moszkva és a Deportivo Alavés hálójába sem tudott betalálni, ebben az időszakban egy döntetlen mellett háromszor vereséget szenvedett.

A fővárosiak gól nélküli sorozata a Levante elleni találkozón is folytatódott, sőt az 55. percben negatív rekordot állítottak fel – 1985-ben fordult elő, hogy összesen 464 percen keresztül nem találtak a hálóba – , a 465 perc góltalanság a királyi gárda 116 éves történelmében a leghosszabb sorozata lett.

Keressük az NB I legutáltabb csapatát
Kíváncsiak vagyunk, várjuk a szavazatodat.

Ezt az egészen hihetetlen szériát végül Marcelo törte meg, aki a 72. minutumban, 481 perc – 8 óra 1 perc – után a léc alá bombázott és ezzel szépített.

A Real Madrid óriási nyomást helyezett a Levantéra, de a szerencse is elkerülte a hazaiakat: két gólt is visszavont a játékvezető les miatt, Lucas Vázquez és Mariano Díaz helyzeteket tömkelegét hagyta ki, a kapufa is a vendégekkel volt több esetben, Oier kapus pedig parádés napot fogott ki. A hazaiak 70 százalékban birtokolták a labdát, a lövések száma 34-6, a kaput eltaláló kísérletek száma pedig 12-2 volt.

A Levante legutóbb 2011 szeptemberben tudta legyőzni a Realt, a fővárosi csapat így pedig a bajnokságban már négy meccs óta nyeretlen. Hogy még inkább érzékeltessük, mekkora a probléma: a Real Madriddal legutóbb csaknem tíz éve, 2009 tavaszán fordult elő, hogy sorozatban három tétmeccset elveszített, nem csoda tehát, hogy már Lopetegui utódjáról szólnak a hírek, mutatjuk a legújabb edzőjelöltet.

A mérkőzés összes gólját ide kattintva tekintheted meg.

Spanyol bajnokság, 9. forduló

Real Madrid–Levante 1-2 (0-2)
később kezdődik:
16.15: Valencia–Leganés
18.30: Villarreal–Atlético Madrid
20.45: FC Barcelona–Sevilla
pénteken játszották:
Celta Vigo–Alavés 0-1 (0-0)
vasárnap játsszák:
12.00: Rayo Vallecano–Getafe
16.15: Eibar–Athletic Bilbao
18.30: Huesca–Espanyol
20.45: Real Betis–Real Valladolid
hétfőn játsszák:
21.00: Real Sociedad–Girona

címlapfotó: GABRIEL BOUYS / AFP

Olvasói sztorik