Nemzetközi foci

Rangadó az El Clásicó előtt: a Sevilla ellen javíthat a Barcelona

Két középső védőn kívül mindenkire számíthat Ernesto Valverde vezetőedző, aki egy újoncot is jelölt a keretbe. Dembélé, Luis Suárez és Messi kezdhet a támadósorban.

Akárcsak a Real Madridnál, úgy a Barcelonánál sem túl rózsás a helyzet a bajnokságban, hiszen a katalánok az előző négy meccsükön egyszer kikaptak, háromszor pedig vereséget szenvedtek, így hiába ékelődött közé a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-győzelem, Ernesto Valverde vezetőedző alatt is inog a kispad – ha már Valverde, a trénert Neymar visszatéréséről kérdezték, döbbenetes választ adott.

Szombat este pedig bődületesen nehéz találkozóval hangolódnak a jövő heti El Clásicóra Lionel Messiék, akik a forduló előtt még éllovas, ám az Alavés péntek esti győzelme miatt már a második helyen álló Sevillát fogadják. Az andalúzok zsinórban négy győztes bajnokit követően látogatnak a Camp Nou stadionba, így az önbizalom természetesen a helyén, hiszen a remek sorozat közepette pazar játékkal győzték le a Real Madridot 3-0-ra, a Levanténak pedig egy hatost hintettek idegenben.

Valverde számára leginkább a védelem összeállítása okozhat fejtörést, miután középről kidőlt Samuel Umtiti és Thomas Vermaelen is, Sergi Roberto és Luis Suárez játékára viszont számíthat a tréner. Védőhiány miatt a B-csapattól Chumi először szerepel a felnőtt keretben, a nyáron igazolt Malcom pedig továbbra is kegyvesztett, újfent nem ül le még a kispadra sem.

A jelenlegi formák alapján izgalmas találkozóra számíthatunk, a múlt viszont egyértelműen a Barcelona mellett szól: a gránátvörös-kék csapat minden versenysorozatot figyelembe véve a Sevilla elleni előző nyolc meccséből hetet megnyert, míg az andalúzok a legutóbbi tizenöt fellépésükből tizenháromszor kikaptak, kétszer pedig ikszeltek a Camp Nouban. Továbbá az is Messiék mellett szól, hogy a Barcelona már negyven összecsapás óta veretlen hazai pályán a La Ligában– harminckét győzelem, nyolc döntetlen.

A 20.45-kor kezdődő összecsapást a Spíler2 Tv élőben közvetíti.

A várható kezdőcsapatok a Marca szerint.

marca.com

címlapfotó: Graham Hunt / ProSportsImages / DPPI / AFP

Olvasói sztorik