Nemzetközi foci

Négy nyeretlen bajnoki után ismét győzött a Barcelona

Azonban lehet, hogy elveszítette Messit az El Clásico előtt.

A spanyol LaLiga kilencedik fordulójának szombati játéknapját a Barcelona–Sevilla rangadó zárta – a mérkőzés előtt még második helyezett a legutóbbi négy bajnokiján összesen három pontot gyűjtő negyedik vendége volt.

A Barca gyakorlatilag két perc alatt a tabella élére ugrott, majd tíz minutummal később meg is szilárdította első helyét – előbb Coutinho majd Messi volt eredményes a meccs elején. Azonban nem tartott sokáig a felhőtlen öröm: az argentin zseni egy ütközést követően a földön maradt, és a karját fájlalva hagyta el a pályát – Dembélé váltotta a 26. percben.

Nem jó hír ez a Barcelonának, mely jövő héten előbb az Interrel találkozik a BL-ben (szerdán), majd vasárnap a Real Madrid ellen meccsel a szezon első El Clásicóján – egyelőre kérdés, hogy Messi ott lesz-e?

Nem változott a különbség a csapatok között a félidő folytatásában, de a második játékrészben Suárez tizenegyesből növelte az előnyt. Bő tíz perccel a vége előtt Sarabia révén szépített a Sevilla, a hazai csapatnak viszont még erre is volt válasza Rakitic találatával. A végén Muriel is betalált, kialakítva ezzel a 4-2-es végeredményt, amivel a Barca visszavette a vezetést a LaLigában.

LaLiga, 9. forduló

Real Madrid – Levante 1-2 (0-2)
Valencia–Leganés 1-1 (0-0)
Villarreal – Atlético Madrid 1-1 (0-0)
FC Barcelona – Sevilla 4-2 (2-0)
Pénteken játszották:
Celta Vigo – Alavés 0-1 (0-0)
Vasárnap játsszák:
12 óra: Rayo Vallecano – Getafe
16.15: Eibar – Athletic Bilbao
18.30: Huesca–Espanyol
20.45: Betis–Valladolid
Hétfőn játsszák:
21 óra: Real Sociedad – Girona

Kiemelt kép: Lluis Gene/AFP

Olvasói sztorik