Nemzetközi foci

Kirúgták a szlovén válogatott szövetségi kapitányát– hivatalos

A Nemzetek Ligájában nyújtott gyenge teljesítmény miatt váltak meg tőle.

Menesztették Tomaz Kavcicot a szlovén válogatott szövetségi kapitányi posztjáról szerdán. A sportági szövetség (NZS) honlapjának beszámolója szerint Radenko Mijatovic elnök kijelentette, elsősorban a Nemzetek Ligájában nyújtott gyenge teljesítmény miatt váltak meg a tavaly decemberben kinevezett edzőtől.

– Döntésünk nem a nyilvánosság nyomásának következménye. Ha az lenne, akkor már korábban menesztettük volna – tette hozzá.

Külön kiemelte azt is, az edzőváltásnak semmi köze ahhoz, hogy a kapitány érthetetlen módon egyáltalán nem számított a válogatott legnagyobb sztárjára.

Az elnök elárulta, közös megegyezéssel bontják fel Kavcic szerződését, ami eredetileg a 2020-as Európa-bajnokság végéig szólt.

– Tisztában van vele, hogy az eredmények szerények voltak, a játék pedig nem érte el a kívánt szintet – magyarázta.

A szlovénok egy döntetlen mellett háromszor kikaptak a Nemzetek Ligája C osztályának 3. csoportjában.

Az elnök az új szövetségi kapitány személyéről, illetve a jelöltekről nem beszélt, azonban megjegyezte, igyekeznek a lehető legrövidebb időn belül megtalálni Kavcic utódját.

Az NZS honlapja szerint Mijatovic már találkozott a posztra legesélyesebbnek tartott Matjaz Kekkel, aki 2007 és 2011 között már irányította a válogatottat.

– Egy külföldi edző alkalmazását sem zárjuk ki, de jelenleg nincs konkrét elképzelésünk – szögezte le Mijatovic.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik