Nemzetközi foci

Joachim Löw uralkodása véget ér?

A Nationalelf kikapott a franciáktól: a nemzetközi sajtó jóval kritikusabb a németnél.

A németet kivéve a nemzetközi sajtó túlnyomó része azt elemzi, hogy mekkora bajban van a német labdarúgó-válogatott és szövetségi kapitánya, Joachim Löw, miután a Nationalelf kedden este 2-1-re kikapott a világbajnok franciák vendégeként a Nemzetek Ligájában – írja az MTI. A lefújás után a vendégek mestere próbálta magyarázni a vereséget, a véleményes büntető miatt nem kicsit borult ki…

A német Bild című napilap online verziója azt írta, „ez volt az év legjobb veresége”, kiemelve, hogy azok a fiatal futballisták, akiknek Löw lehetőséget adott ezen a meccsen, rászolgáltak a bizalomra.

Az, hogy Németország kiesik-e a Nemzetek Ligája A osztályából, kevésbé lényeges. Sokkal fontosabb, hogy a 2020-as Európa-bajnokságon esélyesként lépjen pályára a csapat, és a franciák elleni mérkőzés alapján Joachim Löw vezetésével sikeresen elindultunk ezen az úton

– olvasható a Bild weboldalán.

Franciaország hátrányból fordított – fotó: Jean Catuffe/Getty Images

Nagyjából hasonló véleményen volt a Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósítója, aki úgy fogalmazott: „a német válogatott egyértelműen javult, mégis kikapott, de a most pályára küldött fiatal játékosokra a látottak alapján építeni lehet a jövőben.”

A fővárosi Berliner Zeitung azt emelte ki, hogy a taktikailag és összetételében is átalakított, 25,4 év átlagéletkorú válogatott dinamizmusát elsősorban a 22 esztendős Leroy Sané és a 23 éves Serge Gnabry jó teljesítménye határozta meg. „Németország kemény csatában szenvedett 2-1-es vereséget a franciáktól” – írta a lap.

A brit, olasz, spanyol, svájci és osztrák lapok többet foglalkoztak a németek gondjaival. A spanyol La Vanguardia ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet a francia válogatottal kapcsolatban, hogy úgy tűnik, a világbajnok elveszítette azt az eredményközpontú játékot, amellyel Oroszországban diadalt aratott.

A brit The Sun úgy fogalmazott, hogy Löw

12 éve tartó uralkodása, mint a német futball királya, egyre közelebb kerül a végéhez.

Az olasz Gazzetta dello Sport azt emelte ki, hogy „Németország számára a kiesés felé tartó tortúra tovább folytatódik.” Svájcban a Blick című napilap szerint a németek egy olyan francia csapattól kaptak ki, amely már „messze van a csúcsformájától”, míg a Tages Anzeiger azt hangsúlyozta, hogy a német válogatott „története során még egyszer sem veszített hat mérkőzést egy naptári éven belül.”

A Nemzetek Ligája következő fordulójában a franciák november 16-án Hollandiában szerepelnek, s ha a hazaiak nyernek, Németország kiesik az A osztályból. Három nappal később a németek látják vendégül a holland együttest.

A csoport állása: 1. Franciaország 7 pont/3 mérkőzés, 2. Hollandia 3/2, 3. Németország 1/3

címlapkép:  TF-Images/Getty Images

Olvasói sztorik