Nemzetközi foci

A Sport Tv-hez került az Olasz Kupa közvetítési joga

Visszatér az olasz foci a csatornára.

A 2018–2019-es szezontól a Sport Tv közvetíti az Olasz Kupa, azaz a Coppa Italia küzdelmet, amelyben a legjobb Serie A-csapatok is szerepelnek. Cristiano Ronaldo mellett Nagy Ádámért és az olasz sztárcsapatokért szurkolhatunk – írja a csatorna hivatalos közleményében.

Amíg az Olasz Kupa-meccsekre várunk, a távirányítót addig sem kell félre tenni: ma este a válogatott kerül képernyőre, és kedden is pazar NL-meccseket ad a tv.

Az elkövetkező években kizárólag az AMC Networks International – Central and Northern Europe által működtetett Sport Tv csatornáin lesznek láthatók a Coppa Italia, azaz az Olasz Kupa mérkőzései. A jogszerzésnek köszönhetően a Sport Tv képernyőjén biztosan feltűnik majd a Cristiano Ronaldót a soraiban tudó Juventus, a magyar válogatott Nagy Ádámmal felálló Bologna, illetve olyan további világhírű csapatok, mint a Napoli, a Roma, a Milan, az Inter, a Lazio vagy a Fiorentina. Az már csak egy érdekesség, hogy egy alsóbb osztályban szereplő magyar játékosnak is szurkolhatunk majd. Adorján Krisztián csapata, a Virtus Entella ugyanis eljutott a negyedik körig, és biztosan játszik a Genoával decemberben.

Olaszországban decemberben pörög fel igazán a kupaszezon. 24 csapat van még versenyben, 16 vív meg azért, hogy a legjobb 16 közé kerüljön, és ott csatlakozzon a nyolc kiemelthez (a 2017–2018-as bajnokság első nyolc helyezettje). A közvetítéssorozat a negyedik körrel kezdődik december elején, majd januárban a nyolcad- és negyeddöntővel folytatódik. Februárban vívják az elődöntők első és második mérkőzéseit, a finálé pedig április 25-én lesz a római Stadio Olimpicóban.

A joghoz tartozik a rangos Supercoppa Italiana, az Olasz Szuperkupa, amit 1996 után rendhagyó módon ismét januárban rendeznek meg. A mérkőzést – amelyen a 2018-as bajnok és kupagyőztes Juventus, illetve a 2018-as kupaezüstérmes Milan csap össze – először rendezik Rijádban, Szaúd-Arábiában. Ez lesz a hatodik ország, ami otthont ad ennek a megmérettetésnek. Mindkét csapat hétszeres Szuperkupa-győztes, és harmadszor játszanak egymás ellen a címért.

Mint ismert, a Serie A közvetítési jogai az utolsó pillanatban találtak gazdára idehaza: az olasz bajnokság közvetítési jogait akkor három évre a Digisport szerezte meg, míg most végre az is kiderült, hol követhetik a hazai rajongók a kupaküzdelmeket.

Kiemelt kép: Miguel Medina/AFP

Olvasói sztorik