Nemzetközi foci

Usain Bolt hiába rúgott két gólt Ausztráliában?

Úgy fest, továbbra sem győzte meg a Central Coast Mariners vezetőit...

A nyolcszoros olimpiai bajnok síkfutó Usain Bolt továbbra is próbajátékon szerepel az ausztrál élvonalbeli Central Coast Mariners csapatánál. A visszavonult jamaicai atléta ‒ aki első profi futballszerződésére vágyik ‒ pénteken, a Macarthur South West United elleni edzőmeccsen első alkalommal volt kezdő, a teljesítményéről pedig ide kattintva olvashatsz!

Úgy tűnik, ez a teljesítmény sem volt elég, hogy a klubvezetők végre döntést hozzanak. Shaun Mielekamp vezérigazgató hangsúlyozta, még túlságosan korai lenne arról beszélni, Bolt meggyőzte-e őket és szerződést kínálnak-e neki.

A 32 éves csatár több helyzetet kihagyott, de két gólt is szerzett, ami a klubvezető szerint még inkább ráirányítja a figyelmet a tárgyalásaikra.

Mindig is a programja részét képezte, hogy játsszon ezen a meccsen. Folytatjuk a megbeszéléseket, ahogyan eddig is. Úgy kezeljük Usaint, mint bármelyik másik próbajátékost. Keményen edzett, megmutatta a gyengeségeit és az erősségeit is, két gólt szerzett, így mindenki hálás neki – nyilatkozta.

Hozzátette, Mike Phelan sportigazgatóval együtt fognak dönteni Bolt jövőjéről.

Keményen dolgozik, napról napra javul, még mindig vannak gyenge pontjai, ám ezekkel tisztában van. A pénteki produkciója fantasztikus, hihetetlen volt, de láttam sok futballistát, akik berobbantak, majd olyan gyorsan eltűntek, ahogyan jöttek. Nem mintha azt akarnám mondani, hogy valamit ne tudna, de hosszú út áll előtte, hogy főállású labdarúgó legyen. A kezdet valóban nagyszerű, sőt a lehető legjobb, de ez még akkor is csak a kezdet – magyarázta a sportigazgató.

nyitókép: Stephane Allaman / DPPI / AFP

Olvasói sztorik