Nemzetközi foci

Csalódott Deschamps-ban, visszavonul a válogatottságtól a franciák sztárja

Laurent Koscielny ötvenegy mérkőzés után búcsút int a nemzeti csapatnak.

Bejelentette visszavonulását a válogatottól Laurent Koscielny. Az Arsenal francia védője májusi sérülése óta nem jutott szóhoz a pályán, így lemaradt a győzelemmel végződő világbajnokságról is, de leginkább az fáj neki, ahogy elbántak vele, ezalatt az időszak alatt.

A harminchárom éves játékos többek közt kitért arra is, hogy a franciák szövetségi kapitánya, szinte nem is érdeklődött az iránt, hogy halad a felépülése, ám megjegyzi, nem csak benne csalódott:

Ha jó formában játszol, rengeteg barátod van. De ha megsérülsz, egy idő után szépen elfelejtenek. Deschamps egyszer hívott fel még szeptemberben a születésnapomon. Azon kívül semmi kontakt. Nagyon sok emberben csalódtam ebben az időszakban. Nem csak az edzőben. A sérülésem az egy dolog, de a vb-győzelem már teljesen más. Az inkább lelkileg fáj jobban. Azt gondolom, a legtöbbet nyújtottam Franciaországért. Mindig is szurkolni fogok a csapatomnak, de az biztos, hogy soha többet nem öltöm magamra a kék mezt.”

Koscielny ötvenegy mérkőzésen képviselte hazája válogatottját, köztük a 2012-es és a 2016-os Európa-bajnokságon, illetve a 2014-es világbajnokságon.

Ha már Deschamps szóba került, francia kollégája egy ideje már keresi következő munkaadóját, ám nemrégiben nagy bejelentést tett jövőjéről.

Címlapkép: Jean Catuffe/Getty Images

Olvasói sztorik